Educație

Se pregateste Festivalul Poiana Negari

Ziarul de Vrancea
6 aug 2009 1341 vizualizări
Si festivalurile folclorice traditionale din Vrancea au fost atinse de criza financiara

Autoritatile locale din comuna Jitia au gasit in cele din urma resursele necesare pentru a organiza festivalul traditional "Poiana Negari", una dintre cele mai vechi manifestari de acest gen din judet, aflata la cea de-a 42-a editie. Sarbatoarea va avea loc pe data de 16 august la o amploare mai mica fata de editiile anterioare, din cauza crizei financiare care a afectat bugetul primariei locale. Potrivit conducerii Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, aceasta editie este dedicata laureatilor editiilor anterioare si momentelor artistice premiate de-a lungul timpului. "In continutul programului artistic prezentat vor fi selectionate in exclusivitate momente artistice premiate de-a lungul timpului in festivalurile de la Naruja, Paltin si Jitia", a declarat directorul Centrului, Eugen Stoianof. De precizat ca mai multe festivaluri traditionale din Vrancea risca sa nu mai fie organizate din pricina crizei financiare care a afectat primariile, cele care finanteaza aceste sarbatori. "Eu sper ca primarii sa faca eforturile necesare si, pe masura vointei si putintei, sa nu rupem ciclul logic al acestor festivaluri, pentru care s-a muncit mult. Sper sa ne adunam eforturile si sa le putem face, chiar daca nu la dimensiunea editiilor precedente. Pina acum am fost in grafic, la Paltin chiar a fost o editie reusita. Este si o optiune de petrecere a timpului liber pentru multi oameni de la care nu ar trebui sa abdicam", ne-a spus directorul Eugen Stoianof. Dupa sarbatoarea de la Paltin, urmatorul festival ar trebui sa aiba loc la Nereju, pe 26 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.