Educație

278 de posturi libere pentru suplinitori in scolile vrincene

Mihaela Beșleagă
5 aug 2009 1510 vizualizări
Cele mai multe locuri vacante, respectiv 58, sint la limbi straine u se mai cauta 38 de suplinitori pentru religie, 20 pentru educatie muzicala si 19 pentru matematica u alte 16 locuri sint neocupate in gradinite, unele chiar in unitatile din Focsani

Profesorii suplinitori sint asteptati sa ocupe cele 278 de posturi declarate vacante de Inspectoratul Scolar Judetean pentru anul scolar 2009-2010. Cele mai multe posturi ramase neocupate la catedra sint in mediul rural, in special in comunele indepartate de orase, dar se gasesc si posturi la oras. Cei mai cautati profesori suplinitori sint la limbile straine, nu mai putin de 58 de posturi fiind disponibile pentru limbile engleza si franceza, printre care sase posturi in mediul urban, doua in Focsani, la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", si la Grupul Scolar de Industrie Usoara, iar restul la Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, Liceul Agricol Odobesti si Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud. Un numar mare de posturi libere, respectiv 38, au ramas si pentru religie ortodoxa, 20 pentru educatie muzicala, dintre care unul la Liceul cu Program Sportiv Focsani, iar 19 posturi sint disponibile pentru matematica, printre care unul si la Adjud. Alte 18 posturi sint disponibile la educatie vizuala, 13 la informatica, 12 la fizica-chimie, 7 la biologie, 6 la fizica, dintre care cite unul si la Liceul "Emil Botta" din Adjud si Liceul Teoretic "Ioan Slavici" din Panciu, 6 la economie, dintre care 3 in Focsani, la Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Muzica si Arte Plastice, Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea". Alte 16 posturi sint neocupate pentru invatamintul prescolar, 13 de educatori, unul si la Gradinita cu Program prelungit nr. 17 din Focsani, iar 3 posturi de invatatori, toate in Focsani, la Liceul Pedagogic si la Scoala nr. 3. La Liceul de Muzica si Arte Plastice Focsani se mai cauta 6 profesori de arhitectura, initiere arta vocala si 5 pentru muzica instrumentala. Nici la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" nu s-a ocupat norma didactica, raminind 5 posturi libere la disciplinele tehnice. Se mai cauta 3 posturi la geografie, 2 la istorie, unul pentru limba romana la Centrul de Educatie Incluziva din Maicanesti si unul de limba rromani la Slobozia Bradului, unde exista o numeroasa comunitate de romi. Toate aceste posturi vor fi scoase la licitatie pentru a fi ocupate prin suplinire in perioda 17 "" 21 august, iar inspectorii scolari se asteapta la o avalansa de cereri din partea celor care au suplinit si in anii scolari trecuti. Aceasta in conditiile in care directorii lucreaza in aceasta perioada la reducerea normelor didactice, cu 200 de posturi, pentru anul scolar urmator. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.