Educație

Elevii din Focsani au musafiri din Polonia, Franta si Grecia

Daniel Garleanu
3 aug 2009 1318 vizualizări
Tinerii vor petrece o mini-vacanta impreuna

La sediul Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" din Focsani a avut loc ieri deschiderea oficiala a proiectului "Sa fim cetateni ai unei Europe Unite" din cadrul programului "Tineret in actiune", derulat intre 1 si 8 august. Initial, proiectul trebuia sa beneficieze si de prezenta reprezentantilor Greciei, insa coordonatorul elen a acuzat probleme de sanatate, astfel incit grupurilor din Franta si Polonia li s-au alaturat doar doi tineri din Grecia, veniti pe cont propriu. Musafirii sint cazati la familiile elevilor din Focsani, relatiile sociale intre acestia inchegindu-se rapid. Tot ieri, echipa de proiect impreuna cu elevii gazda au plecat in Tabara de la Galaciuc pentru trei zile, locatie unde vor desfasura mai multe activitati de socializare, precum discutii pe teme europene, jocuri, sondaje si chestionare specifice. "Copiii sint incintati, iar noi sintem bucurosi ca elevii nostri isi pot consolida cunostintele legate de Uniunea Europeana si in acelasi timp pot socializa cu strainii si stabili relatii de prietenie", ne-a spus profesoara Elena Crudu, coordonatoarea proiectului. Copiii din Franta, Polonia si Grecia vor face vizite la Primaria Focsaniului, Consiliul Judetean si la Mausoleul Eroilor de la Marasesti, unde vor afla mai multe despre istoria, cultura si modul de a fi al romanilor. Cheltuielile de transport si alte activitati se ridica la suma de 3.000 de euro, bani asigurati de Comisia Europeana, printr-un program dedicat tinerilor. Copiii au suportat numai 30% din valoarea transportului, dar spun ca a meritat toti banii. Mini-vacanta celor 18 elevi se va incheia pe 8 august. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.