Educație

Dascalii, pro si contra revenirii la Concursul National de Titularizare

Iulia Nicolaie
29 iul 2009 1553 vizualizări
Aproape 80 % dintre profesori vor sa se revina la vechiul sistem de examinare

In urma scandalului din acest an de la concursul de titularizare, organizat la nivel judetean, se discuta din ce in ce mai des cu privire la revenirea la la sistemul vechi, concursul national. Un sondaj efectuat de site-ul educational www.didactic.ro arata ca majoritatea dascalilor vor ca titularizarea sa fie organizata la nivel national. La intrebarea "Considerati ca este necesara revenirea la Concursul National Unic de Titularizare?", 78,6 % dintre profesori au raspuns afirmativ, in timp ce doar 12,6 % au dorit ca sistemul sa fie acelasi ca in acest an, iar 8,7 % dintre respondenti nu s-au putut pronunta. "Concursul National Unic de Titularizare este cel mai corect! Nu la nivel local, unde prioritate au cei cu bani si cu relatii, nu mai conteaza nivelul de pregatire, iar cei capabili ramin suplinitori si cei cu bani si relatii titulari", este de parere "Maria". Si organizarea judeteana a competitiei adresata dascalilor are adepti in rindul cadrelor didactice. "Consider ca un concurs local este mult mai favorabil cunoasterii nevoilor locale, poate scoala sa-si aleaga resursele umane din mediul local, dar mai trebuie mult de facut in acest sens. Pe cind o titularizare pe dubla specializare, ca degeaba te titularizezi, adica iei nota peste 7 daca nu sint posturi? Cei care au dubla specializare nu pot spera la un post titularizabil decit pe una dintre discipline, iar in scoli trebuie sa faci catedre pe mai multe scoli. De ce? Noi nu avem nici o sansa sa ne gasim locul? Eu am dubla specializare istorie-geografie, posturile sint fie pe istorie, fie pe geografie, degeaba am obtinut nota daca nu sint posturi! Nu s-a gindit nimeni sa faca o catedra din istorie - geografie, spun ca este lege pentru a fi despartite!", sustine un alt profesor pe forumul didactic.ro. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 5 minute, 46 secunde
Sunteti tari, astia cu dubla specializare!! Eu am facut 5 ani o singura specializare, fizica si tot mai citesc, dupa 25 de ani de activitate, ca am senzatia ca mai am multe de aflat, dar voi astia cu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.