Educație

Scolarii stranieri se reintorc in Vrancea

Iulia Nicolaie
28 iul 2009 933 vizualizări
50 de tineri plecati peste hotare se vor intoarce in scolile din Vrancea, conform situatiei provizorii furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ).

Dupa cum era de asteptat, majoritatea elevilor vin din Italia, in timp ce doar trei din Republica Moldova, patru din Spania si un singur elev din Anglia. In ceea ce priveste scolarii care abandoneaza bancile unitatilor de invatamint vrincene, pina acum doar 41 si-au anuntat intentia de a se transfera in strainatate. Dintre acestia, trei pleaca la facultate in afara tarii, unul in Statele Unite ale Americii, iar ceilalti doi in Italia. Si in cazul celor ce parasesc judetul pentru a studia in afara, majoritatea pleaca tot in Italia, trei in Marea Britanie si cite unul in Cipru, Spania, Franta si Germania. "Deocamdata, incepind cu 15 iunie, au venit 50 si pleaca 45. Estimez ca o sa vina mult mai multi decit cei care vor pleca. Motivul este, bineinteles, criza economica", a precizat inspectorul scolar general, Iordache Bostan. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.