Educație

Peste doua milioane de lei pentru scolile vrincene

Iulia Nicolaie
24 iul 2009 1117 vizualizări
Au venit banii pentru mini-hotelul din incinta Colegiului Economic

Banii pentru investitiile scolare au inceput sa ajunga in judet. Astfel, peste doua milioane de lei au fost trimise de la Ministerul Educatiei catre Inspectoratul Scolar Judetean si consiliile locale. 1.437.000 lei pleaca inspre 23 de unitati scolare din judet, printre care se numara Scoala Dumbrava- Panciu, Gradinita Spulber, Gradinita Paltin, Gradinita Faraoanele, Gradinita Coza, comuna Tulnici, Internatul din comuna Reghiu, Scoala Dalhauti, comuna Cirligele, Scoala Maicanesti, dar si scolile "Nicolae Iorga" si "Alexandru Vlahuta" din Focsani. In plus, lucrarile vor putea fi continuate la mini-hotelul din incinta Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu", unde au fost alocati 112.000 de lei. Acesta a fost construit deja in mare parte, dar din pacate, lucrarile au fost intrerupte intrucit firma constructoare, Comfort Construct SRL, nu si-a mai primit banii de la stat pentru continuarea lucrarilor. Odata finalizata constructia, va servi pentru practica elevilor, intrucit spatiul va beneficia de 14 camere de hotel, 12 apartamente, restaurant, patiserie si bucatarie. In plus, hotelul "economistilor" va fi inscris in circuitul public, de serviciile elevilor aflati in practica putind sa beneficieze si vrincenii sau oaspetii veniti din tara sau de peste hotare. Pentru a fi finalizata cladirea, ar fi nevoie insa de mult mai multi bani. Sumele primite in aceste zile se vor distribui prin intermediul ISJ, insa cifrele nu sint prea imbucuratoare. In majoritatea cazurilor, banii nu vor fi suficienti pentru inceperea lucrarilor propriu-zise, ci doar pentru organizarea de licitatii, plata proiectantilor, etc. Inspectorul scolar general adjunct Emil Onea nu s-a aratat prea optimist cu privire la sansele judetului de a mai primi bani pentru investitii in acest an. Pe de alta parte, alt milion de lei este pe pragul de a ajunge in visteria consiliilor locale. Acesti bani vor fi distribuiti la unitati scolare din localitatile Tiritu, Odobesti, Marasti, Gagesti, Boghesti, Fitionesti, Gologanu, Negrilesti, Urechesti, Vulturu, Milcovul, Dumbraveni, Paunesti, Suraia, Gugesti, etc. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 2 ore, 37 minute, 36 secunde
MINCINOSILOR, IN BUZUNARU CUI AU INTRAT BANII??? EU CRED CA TOT CEEA CE ATI SCRIS...ESTE O PROSTIE IMENSA...BA MAI MULT DE PRIN 2008. RUSINE SA VA FIE...RUSINE...!!!! HOTIA VA DEFINESTE RUSINE SA VA citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.