Educație

Scoala incepe pe 14 septembrie!

Iulia Nicolaie
23 iul 2009 1045 vizualizări
Ministerul Educatiei a stabilit structura anului scolar 2009-2010

Elevii vor reveni, cu mic cu mare, in bancile scolii incepind cu 14 septembrie, conform informatiilor furnizate de reprezentantii Ministerului Educatiei. "Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii a stabilit structura anului scolar 2009-2010. Astfel, cursurile vor incepe luni, 14 septembrie 2009 si se vor incheia, vineri, 11 iunie 2010, insumind 35 de saptamini de scoala. Anul scolar 2009 "" 2010 este structurat in doua semestre, dupa cum urmeaza: semestrul I (luni, 14 septembrie 2009 - vineri, 29 ianuarie 2010), intrerupt de vacanta de iarna (simbata, 19 decembrie 2009 "" duminica, 3 ianuarie 2010) si semestrul II (luni, 8 februarie 2010 - vineri, 11 iunie 2010). în primul semestru, in perioada 2 - 9 noiembrie 2009, clasele din invatamintul primar si grupele din invatamintul prescolar sint in vacanta, iar in intervalul 30 ianuarie - 7 februarie 2010 este programata vacanta intersemestriala", se arata intr-un comunicat MECI. Oficialii din Ministerul Educatiei fac si citeva exceptii in cazul anumitor forme de studiu. De exemplu, pentru clasa a IX-a de liceu, filiera tehnologica, invatamint de zi, durata cursurilor este de 39 de saptamini, din care 36 saptamini de cursuri si 3 de stagii de pregatire practica, potrivit planurilor-cadru. De asemenea, pentru clasa a X-a de la scoala de arte si meserii, pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta directa de calificare si pentru clasa a XIII-a de liceu - filiera tehnologica, ruta progresiva de calificare, durata cursurilor este de 36 saptamini. Situatii speciale se inregistreaza si pentru clasa a XI-a - anul de completare si pentru invatamintul special clasele IX-XI, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologica si la invatamintul postliceal. "în situatii deosebite, bine fundamentate, in functie de conditiile climaterice locale speciale si de specificul scolii, inspectoratele scolare pot aproba la cererea conducerii scolilor modificari ale structurii anului scolar. Aprobarea modificarii structurii anului scolar se acorda in conditiile asigurarii numarului de 173 de zile de cursuri, precum si a posibilitatii ca toti elevii sa participe, fara restrictii, la examenele de bacalaureat si de absolvire", mai spun reprezentantii MECI. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.