Educație

PSD o abrambureste pe Andronescu

Ziarul de Vrancea
21 iul 2009 1074 vizualizări
n ministrul Educatiei a primit termen de la partid sa rezolve pina astazi problema de la Spiru Haret n calculul PSD este simplu: scandalul diplomelor il poate lasa pe Mircea Geoana fara o suta de mii de voturi

Din ratiuni electorale, PSD este gata sa prelungeasca ilegalitatile din sistemul de invatamint superior. Dupa un sfat de taina, in care s-au cintarit costurile electorale ale scandalului pentru partid, PSD a decis sa-i fixeze ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, termen pentru rezolvarea situatiei pina astazi Mai precis, potrivit lui Mircea Geoana, ministrul Educatiei trebuie sa gaseasca o solutie ca studentii de la Universitatea Spiru Haret "sa nu sufere", explicitind ca acestia nu trebuie sa mai dea examene suplimentare. "Decizia noastra este de a face ca studentii care, de buna-credinta, au intrat in aceasta forma de invatamint sa nu sufere si doamna ministru Andronescu a primit din partea conducerii partidului sarcina sa rezolve pina marti acest lucru", a afirmat Geoana. Intrebat daca prin a nu provoca suferinta studentilor implicati intelege ca acestia sa nu mai da examene suplimentare, Geoana a raspuns ca da. Totusi, confruntat cu afirmatia Ecaterinei Andronescu in care aceasta spunea ca nu se gindeste la asa ceva, presedintele PSD a raspuns sec: "Se gindeste!". Ecaterina Andronescu sustine ca, in cadrul sedintei de conducere a partidului, nu s-a pus problema schimbarii sale din functie, ci ca i s-a pus in vedere sa caute o solutie care sa nu afecteze studentii, dar nu de a nu se da un alt examen. Ministrul Educatiei sustine ca aproape 100.000 de diplome de licenta, eliberate de Spiru Haret, vor fi anulate, pentru ca specializarile respective sint in afara legii. Aproape toate centrele de invatamint din cadrul Universitatii "Spiru Haret" functioneaza ilegal, a informat Ministerul Educatiei.


Tupeu de universitar comunist


Universitatea Spiru Haret are dreptul de a organiza examene de licenta si de a elibera diplome de studii, sustine rectorul universitatii private, Aurelian Bondrea, in replica la acuzatiile ministrului Ecaterina Andronescu. Ministrul vrea sa ii oblige pe absolventii specializarilor la distanta sa dea din nou examenul de licenta, la o universitate acreditata. De asemenea, conducerea Universitatii "Spiru Haret" a anuntat ca a dat in judecata Ministerul Educatiei si Guvernul pentru promovarea HG 749/2009, care elimina institutia de pe lista celor acreditate sau care pot functiona provizoriu si care interzice organizarea admiterii in anul universitar 2009-2010. Bondrea sustine ca nu exista nicio diferenta intre cursurile de la zi, de la distanta si cele cu frecventa redusa. "Diplomele Universitatii Spiru Haret sint legale pentru ca absolventii au parcurs studiile de la specializarile acreditate si au trecut de examenul de licenta ", a precizat Bondrea, contestind decizia ministrului de a organiza un nou examen de licenta. Rectorul sustine ca singura care poate lua o astfel de decizie este o instanta judecatoreasca, nu ministrul educatiei.

Bondrea sustine ca centrele de invatamint la distanta ale institutiei pe care o conduce nu au nevoie de acreditare intrucit acestea ar fi platforme tehnologice. "Centrele de invatamint la distanta incriminate de ministrul Educatiei nu sint programe si specializari, ci platforme tehnologice care permit tinerilor din diverse resedinte de judet si din marile capitale occidentale sa studieze on-line cu profesorii de la facultatile acreditate", a declarat Bondrea, sustinind ca invatamintul de stat este nelegal: "Ministerul vede in Universitatea "¹Spiru Haret"º un adevarat competitor si de aceea, prin hotarirea de guvern promovata a vrut sa elimine acest competitor lasind loc institutiilor private ale statului. Ma refer la faptul ca institutiile de invatamint superior de stat organizeaza invatamint cu taxa ceea ce e contravine legislatiei in vigoare. Prin eliminarea Universitatii "¹Spiru Haret"º se lasa cimp liber invatamintului superior de stat privat care este neconstitutional si nelegal", mai crede acesta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.