Educație

Student in Focsani: oferta de studii pentru acest an

Iulia Nicolaie
9 iul 2009 12393 vizualizări
A inceput perioada de foc a admiterii la facultate u in jur de zece universitati cu sediul in Focsani isi asteapta in aceasta perioada studentii u oferta este variata, iar cea mai des intilnita specializare este Dreptul, aproape nelipsita din oferta educationala a universitatilor u studiile in orasul de bastina sint insa privite cu suspiciune si neincredere de multi tineri, care prefera centrele universitare din tara

De citeva zile a inceput perioada inscrierilor pentru studiile universitare, iar oferta locala este destul de bogata in optiuni. Proaspetii absolventi ai claselor a XII-a, care nu intentioneaza sa-si continue studiile in afara judetului, in centre universitare de prestigiu, pot alege sa invete la una dintre filialele vrincene ale universitatilor din tara. Oferta este destul de generoasa in acest an, intrucit in jur de zece facultati isi asteapta cu nerabdare studentii. In ceea ce priveste taxele de scolarizare, preturile particularelor sint avantajoase in comparatie cu cele ale facultatilor de stat, desi multa lume ramine inca sceptica in ceea ce priveste competentele dobindite dupa urmarea acestor cursuri.

La "Dunarea de Jos" taxa de studii este 2.200 de lei

Centrul Teritorial din Focsani al Universitatii "Dunarea de Jos" pune la bataie studii in domeniile Drept si Stiinte Administrative si masterate in Dreptul european al afacerilor si Administratia locala a managementului ordinii publice in Uniunea Europeana. La "Dunarea de Jos" taxa de studii este de 2.200 de lei pentru toate specializarile si formele de invatamint. Pentru sesiunea de admitere din aceasta luna, inscrierile incep pe 13 iulie si continua pina in data de 22 iulie, urmind ca pe 24 ale lunii sa fie afisate rezultatele partiale din iulie. Inscrierile se fac la Centrul Teritorial din incinta Scolii generale "Anghel Saligny". Si filiala vrinceana a Universitatii Romano- Americane isi asteapta studentii cu bratele deschise. Aici, candidatii au la dispozitie sase facultati la care se pot inscrie la sediul situat in cadrul Colegiului National "Al. I. Cuza". Este vorba despre Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar-Bancare Interne si Internationale, Facultatea de Management- Marketing, Facultatea de Economia Turismului Intern si International, Facultatea de Informatica Manageriala, Facultatea de Drept si Facultatea de Studii Economice Europene. Absolventii de liceu se mai pot inscrie pina pe 17 iulie, concursul propriu-zis avind loc pe 19 iulie.

Noua facultati la "Gheorghe Cristea"

Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" pune la dispozitia tinerilor nu mai putin de noua facultati. Astfel, acestia pot opta pentru Drept, Economie si Afaceri internationale, Stiinte administrative "" Administratie publica, Stiinte politice, Economia mediului, Finante si banci, Comunicare si relatii publice, Limba si literatura engleza - Limba si literatura franceza si Artele spectacolului de teatru. Admiterea la Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" se face pe baza cererii de inscriere si a taxei de inscriere de 50 lei, care se achita la casieria institutiei sau intr-un cont bancar. Taxa scolara, echivalentul a 450 euro, se poate achita atit integral cit si in transe, pe parcursul anului universitar. "Universitatea Romana de Stiinte si Arte "Gheorghe Cristea" face parte din Federatia Europeana a scolilor cu acces la diploma europeana. Curricula universitara este de pregatire prin credite transferabile la nivel european", declara reprezentantii filialei locale.

Drept, Stiinte Economice si Sport la "Baritiu"

Universitatea "George Baritiu" face inscrieri pina pe 31 iulie, la facultatile Drept, Stiinte Economice si Educatie Fizica si Sport. Reprezentantii unitatii ofera burse de merit, de studii si de ajutor social, cazare in camin si masa contra cost la cantina. Admiterea se face pe baza mediei de bacalaureat, iar taxa pentru admitere este de 80 de lei. Inscrierile se fac zilnic intre orele 9.00 si 17.00, la adresa Bd. Bucuresti nr. 16, Focsani. La Facultatea de Drept durata cursurilor este de patru ani, atit pentru studiile la zi, cit si pentru cele facute la frecventa redusa. Cei care vor sa faca o cariera in Stiinte Econimice se pot specializa in Contabilitate si Informatica de Gestiune sau Economia Comertului, Turismului si Serviciilor, iar in acest caz cursurile dureaza trei ani. In ceea ce priveste Facultatea de Educatie Fizica si Sport, studentii pot alege sa mearga la cursuri seara sau dimineata.

Incep inscrierile si la "Transilvania" Brasov

Centrul Teritorial de Studii ID din Focsani al Universitatii de Stat "Transilvania" din Brasov le-a pregatit tinerilor vrinceni studii universitare de licenta in invatamint la distanta, studii universitare de licenta la frecventa redusa, ciclu de studii postuniversitare de specializare, ciclu de studii postuniversitare de perfectionare, ciclu de studii universitare de master si invatamint de zi. Printre domeniile la care pot aplica tinerii se numara Facultatea Drept si Sociologie, Facultatea Inginerie Mecanica, Autovehicule Rutiere, Facultatea Inginerie Electrica si Stiinta Calculatoarelor, Managementul Energiei si Facultatea de Industria Lemnului. In sesiunea de vara, candidatii se pot inscrie in perioada 13- 19 iulie, iar in toamna inscrierile au loc pe toata durata lunii septembrie.

Particularele au aparut ca ciupercile dupa ploaie

Printre facultatile care si-au deschis portile in Focsani se mai numara Colegiul Universitar de Institutori, Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor a Universitatii "Al.I.Cuza" din Iasi, Universitatea "Petre Andrei", aceasta fiind acreditata, iar criteriul de admitere il constituie media de la examenul de bacalaureat. "Bacalaureatii" pot alege sa studieze si la Universitatea Bioterra, la Facultatea de management agroturistic, care are doua profiluri, inginerie si management in alimentatie publica si in agroturism si o directie de studii de inginerie si management in silvicultura. Adesea se intimpla ca proaspetii studenti de Focsani sa fie dezamagiti de calitatea studiilor la unele dintre facultatile particulare. Din pacate insa, este greu de verificat calitatea actului educational din astfel de institutii. (Iulia NICOLAIE)







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 28 minute, 8 secunde
Facultatile particulare-"apa de ploaie"...pe langa actul calitativ al invatarii (care la unele lipseste cu desavarsire) exista riscul nerecunoasterii diplomelor...spre exemplu : Faculatea de citeste integral
, acum 739371 zile, 28 minute, 8 secunde
In Focsani sunt facultati de doi bani.Invatamantul universitar presupune cadre specializate pentru invatamantul universitar..care vorba lui Caragiale "lipsesc cu desavarsire" .Aceastea figureaza citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.