Educație

30% dintre elevii claselor primare prezintă afecțiuni ale coloanei vertebrale

Mihaela Vlădescu
31 mai 2018 2002 vizualizări

Un proiect inițiat de un profesor de educație fizică și sport din Vrancea și realizat în parteneriat cu mai multe instituții județene a scos la iveală faptul că 30% dintre elevii claselor primare au grave probleme ale coloanei vertebrale. Este vorba despre proiectul intitulat “Dezvoltare fizică sănătoasă”, inițiat de proesorul. de educație fizică Mioara Brumaru la Școala Gimnazială ”Ion Basgan”, Focșani și Școala Gimnazială ”Duiliu Zamfirescu”, Focșani, în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Focșani, CJRAE Vrancea, Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” Focșani, ISJ Vrancea, Tehnortopro S.R.L. Focșani și desfășurat în perioada martie-iunie 2018. Proiectul are ca scop identificarea problemelor coloanei vertebrale, ce apar la elevi, coroborat cu o mai bună informare cu privire la adoptarea unui stil de viață sănătos. Pe planul secundar al proiectului se urmărește oferirea unor soluții complete de corectare a eventualelor deficiențe constatate, prin recomandările date de specialiști (kinetoterapeuți, medici specialiști și achiziția dispozitivelor de ortezare-protezare cu posibilitatea decontării costurilor de către C.A.S. Vrancea), potrivit unei informări de presă a organizatorilor activităților. Astfel, în perioada 22-24.05.2018., în cadrul Școlii Gimnaziale ”Nicolae Iorga” Focșani,  a fost realizat un consult de specialitate de către kinetoterapeut principal Butucianu Carmen și tehnician specialist în ortezare – protezare, Melu Mirela, în cadrul claselor pregătitoare, I – a și a II – a, iar în urma acestuia s-a constatat că un procent de 30 % din copiii evaluați prezintă deficiențe de creștere ale coloanei vertebrale și ale boltei plantare. Apoi în cadrul aceleiași școli a fost prezentat un material power point privind informații despre beneficiile posturii corecte în cadrul diferitelor activități școlare, de către kinetoterapeut Giurgea Valentina, la  clasele pregătitoare, clasele I, a II – a, activitatea fiind parte din proiectul educațional ”Dezvoltare fizică sănătoasă”. De asemenea la clasele pregătitoare, I –a și a II – a a fost prezentat articolul cu tema ”Educația medicală - atu în schimbarea destinelor copiilor” de către profesor logoped Călinoiu Gabriela, profesor consilier școlar Duță Tatiana-Gabriela, coordonatori ai parteneriatului de la C.J.R.A.E. Vrancea, în colaborare cu profesor logoped Bucur Daniela, având funcţia de coordonator al parteneriatului, în Școala Gimnazială ”Nicolae Iorga” Focșani, profesor de sprijin Galoiu Ecaterina și cadrele didactice. Articolul a vizat educația pentru sănătate,  protejarea sănătății și prevenția.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.