Educație

Peste 400 de locuri libere in licee

Iulia Nicolaie
7 iul 2009 1218 vizualizări
Pe 13 iulie are loc a doua etapa a repartizarii computerizate

Desfiintarea scolilor de arte si meserii din judet s-a dovedit a fi daunatoare invatamintului liceal, mai ales avind in vedere ca in multe licee clasele au ramas goale si doar un singur elev nu a prins loc la liceu in urma repartizarii computerizate. "Dascalii nu vor fi afectati, iar restringeri de activitate vor exista abia in anul scolar 2010-2011", a precizat inspectorul scolar general Danut Popoiu. Conform spuselor oficialilor Inspectoratului Scolar cel mai mare numar de locuri ramase libere este la Colegiul Tehnic "Ion Mincu" din Focsani, unde nu mai putin de 105 locuri in invatamintul liceal au ramas neacoperite, din peste 400 din intreg judetul. "Propunerea noastra a fost de sapte clase de liceu si una de SAM, dar acum avem zece clase, dintre care trei au ramas libere. Am mers pe sapte clase si pe proiectul de incadrare, asa ca nu vor fi probleme cu normele didactice ale profesorilor", a afirmat directorul colegiului focsanean, Vasile Lupu. Anul trecut, la "Mincu" au fost doar sase clase de liceu si una de SAM. Inspectorii scolari mai spun ca probleme similare sint si la Grupul Scolar "Grigore Gheba" din Dumitresti. "Intr-adevar, multe locuri au ramas libere, dar speram ca la etapa a II-a clasele sa se mai completeze. Nu avem semnale referitoare la probleme privind normele didactice, nici nu am facut o astfel de analiza inca", a spus si inspectorul scolar adjunct Stan Rogoz. Intre 6 si 10 iulie, candidatii care nu au participat la prima repartizare si cei nerepartizati in etapa anterioara vor completa fisa de optiuni, urmind ca pe 13 iulie sa aiba loc repartizarea computerizata in cea de-a doua etapa. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.