Educație

Distribuirea subiectelor la Bac a intirziat mai bine de o ora

Iulia Nicolaie
2 iul 2009 1270 vizualizări
Elevii au asteptat zeci de minute subiectele, principala cauza a intirzierii fiind numarul mare de materii la care s-a sustinut proba E u inspectorul general Danut Popoiu face un apel catre tinerii care dau astazi ultima proba la Bac sa nu se urce la volan dupa ce si-au sarbatorit succesul la terasele din oras

"Bacalaureatii" vrinceni au asteptat mai bine de o ora distribuirea subiectelor de la proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Ministerul Educatiei a anuntat ieri ca proba E la examenul de bacalaureat a fost intirziata aproape doua ore, din cauza unor probleme la un server. "Am inteles ca s-a intirziat pentru ca au fost multe subiecte. Doar la centrul de examen din Adjud, unde am fost astazi, au fost 24 de discipline. Voi avea mai multe propuneri de facut celor de la Minister in legatura cu aceasta proba", a declarat inspectorul scolar general Danut Popoiu, adaugind ca in general, descarcarea si multiplicarea subiectelor ar fi trebuit sa dureze circa 20 de minute, in timp ce ieri a durat in jur de o ora in Vrancea. Dupa intimplarile de ieri si din cauza numarului mare de subiecte de la proba E, MECI intentioneaza sa schimbe legea privind organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat. De la proba de ieri nu a lipsit decit un candidat de la Seral. 2.568 de elevi de la Zi au luat parte la examinare, impreuna cu 178 de la seral si 176 de la frecventa redusa. Nici un elev nu a fost eliminat. De asemenea, pentru ultima proba a examenului de bacalaureat, care are loc astazi, majoritatea tinerilor au optat pentru educatie fizica si sport, in numar de 2.261. Alti 470 au ales geografia, 30 economia, 78 istoria, iar restul disciplinelor de la aceasta proba nu au fost pe plac elevilor, la acestea luind parte doar cite doi sau trei absolventi. Din spusele oficialilor ISJ, pregatirile decurg bine pentru aceasta ultima proba, iar elevii care au ales sportul vor incepe de la ora 7.00 sau 8.00, in functie de centrul de examen la care sint arondati. Inspectorul general, Danut Popoiu, face un apel catre tinerii care astazi dau ultima proba a examenului de maturitate, si anume sa nu se urce la volan dupa ce si-au sarbatorit succesul la terasele din oras si sa astepte sa treaca euforia pricinuita de incheierea acestei etape. (Iulia NICOLAIE)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 55 minute, 4 secunde
vreau rezultatele de la baccccc
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.