Educație

Sase elevi vrinceni s-au ferit de proba D a Bac-ului

Iulia Nicolaie
1 iul 2009 1274 vizualizări
Majoritatea bacalaureatilor au dat ieri proba la matematica u astazi se sustine proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii

Sase "bacalaureati" au lipsit de la proba obligatorie a profilului, care s-a desfasurat ieri. Cu mari emotii si buletinele in mina, tinerii au intrat in salile de examen, iar de acolo unii au iesit mai "sifonati", in timp ce altii au teluri inalte in gind cu privire la facultatea pe care ar dori sa o urmeze. "Subiectul trei a fost foarte greu. Pentru viitor as vrea sa dau la o facultate din Galati sau Brasov", ne-a spus Alex, inca nehotarit in ceea ce priveste perspectivele de viitor. "Subiectele unu si doi mi s-au parut usoare, iar cel de-al treilea a fost acceptabil. Sper sa iau peste sase si sa dau la o facultate de limbi straine la Galati la "Dunarea de Jos" pe profilul de engleza, ne-a marturisit si Adina. Majoritatea absolventilor claselor de a XII-a din judet au dat ieri testarea la matematica, in timp ce 406 au ales geografia si doar 126 istoria. Dintre cei care invata la Zi, la examinare au luat parte 2.566 de elevi, in timp ce de la Seral au participat 189 de absolventi de liceu. De la fara frecventa si frecventa redusa au dat Bac-ul 172 de vrinceni. Comisia Nationala de Bacalaureat a extras varianta cu numerele 48/21/72 pentru proba obligatorie a profilului (D) sustinuta la matematica, istorie si geografie, din 100 de subiecte pregatite pentru probele scrise. Examenul va continua astazi cu proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Ultima proba a examenului de bacalaureat, cea la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare, scrisa sau practica, va avea loc joi. Prima afisare a rezultatelor este programata pe 5 iulie. în aceeasi zi, intre 16.00 si 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora este prevazuta in perioada 7 - 8 iulie, iar afisarea rezultatelor finale va avea loc pe 9 iulie.


Educatia fizica, preferata la proba de miine


Conform datelor furnizate de oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), cel mai mare numar de absolventi de liceu dau testarea de astazi la marketingul afacerilor si mediul concurential al afacerilor, in numar de 324. De asemenea, 316 tineri vor fi examinati astazi la Tehnici de masurare in domeniu, sisteme de automatizare, iar alti 271 la Tehnici de masurare in domeniu, asamblari mecanice. Printre domeniile mai aglomerate la care se da azi proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii se mai numara materii prime textile, biologia, sanatatea si securitatea muncii. De asemenea, pentru ultima proba a examenului de bacalaureat, care va avea loc joi, majoritatea tinerilor au optat pentru educatie fizica si sport, dupa cum era de asteptat, in numar de 2.261. Alti 470 au ales geografia, 30 economia, 78 istoria, iar restul disciplinelor de la aceasta proba nu prea le-au fost pe plac elevilor, putini dintre ei optind pentru acestea. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.