Educație

Elevii care dau Bac-ul pot ajunge in Armata

Raluca Manolache
26 iun 2009 1123 vizualizări
La Fortele Terestre si Navale sint libere 93 de locuri, iar la Fortele Aeriene 90 de locuri

Tinerii care doresc sa urmeze o cariera militara trebuie sa se grabeasca sa-si depuna dosarele la Biroul de Informare Recrutare Vrancea, daca vor sa participe la admiterea in institutiile de invatamint ale MApN. Pentru maistri militari, filiera directa, oferta se prezinta astfel: la Fortele Terestre si la Fortele Navale sint libere 93 de locuri (din care 20 pentru fete), respectiv 40 de locuri (din care 4 pentru fete), iar inscrierile se fac pina pe 3 iulie, in timp ce la Fortele Aeriene sint libere 90 de locuri (din care 27 pentru fete), iar inscrierile se fac pina pe 10 iulie. De asemenea, pentru subofiteri, filiera indirecta sint disponibile 475 de locuri la toate categoriile de forte ale armatei termenul limita de depunere al dosarelor fiind 17 iulie. Cei care doresc sa se inscrie trebuie sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat, iar virsta maxima pentru maistri militari este 24 de ani, iar pentru subofiteri este 30 de ani. "Elevii care sustin in aceasta perioada examenul de bacalaureat, se pot inscrie pentru aceste forme de invatamint, urmind sa faca dovada absolvirii, pina la data desfasurarii examenului la institutia militara de invatamint", se arata intr-un comunicat remis de Biroul de Informare si Recrutare. Relatii suplimentare pot fi obtinute la sediul Biroului din str. Cezar Bolliac nr. 5-7, (Cercul Militar, demisol), telefon 0237/216227.(Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.