Educație

Liceenii au ales engleza la a doua proba orala

Iulia Nicolaie
24 iun 2009 1133 vizualizări
Nu mai putin de 2.000 de elevi vrinceni au ales sa dea bac-ul la limba engleza

Proba de limba moderna oral la bacalaureat debuteaza astazi, incepind cu orele 9.00. Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), marea majoritate a elevilor din Vrancea au optat pentru limba engleza la aceasta proba. Astfel, 1.989 de candidati au ales limba lui Shakespeare, in timp ce 869 au ales franceza, 8 spaniola, 7 italiana, 6 germana si un singur candidat a optat pentru limba rusa. Inspectorul scolar general, Danut Popoiu, ii asigura pe elevi ca nu vor fi probleme de organizare la aceasta proba, intrucit nu s-au primit semnale negative din partea cadrelor didactice. Cit priveste situatia finala cu notele obtinute la proba orala la limba romana, care s-a desfasurat luni si marti, aceasta va fi cunoscuta astazi. Examenul de bacalaureat continua cu proba scrisa la limba si literatura romana pe 26 iunie, iar pe 30 iunie absolventii claselor a XII-a vor sustine proba obligatorie a profilului, in timp ce pe 1 iulie vor sustine proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii. Pe 2 iulie va avea loc ultima proba, la alegere dintre disciplinele celorlaltor arii curriculare. Rezultatele urmeaza sa fie afisate pe 5 iulie, iar depunerea contestatiilor se poate face in aceeasi zi, intre orele 16.00 si 20.00. Tinerii isi vor afla rezultatele finale abia in data de 9 iulie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.