Educație

Miine, ultima zi de inscrieri pentru admiterea la liceu

Iulia Nicolaie
24 iun 2009 1096 vizualizări
Pentru mai multa siguranta, elevii ar trebui sa completeze un numar cit mai mare de optiuni u prima repartizare computerizata va avea loc pe 3 iulie

Inscrierea pentru admiterea la liceu se apropie cu pasi repezi de final, miine fiind ultima zi in care scolarii vrinceni isi pot completa fisele de inscriere pentru repartizarea computerizata. înscrierea in invatamintul liceal de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, formata din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor V-VIII, ambele avind o pondere de 50%. Reprezentantii Ministerului Educatiei ii sfatuiesc pe elevi si pe parinti sa verifice datele trecute pe fisa si sa completeze un numar cit mai mare de optiuni. Prima repartizare computerizata va avea loc pe 3 iulie, iar in ziua imediat urmatoare unitatile de invatamint gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in unitatile de invatamint din judet. De asemenea, pe 6 iulie, fiecare unitate de invatamint liceal va afisa lista candidatilor repartizati. Cea mai mare medie de admitere din judet de anul acesta este 9,98 si a fost obtinuta de eleva scolii "Duiliu Zamfirescu", Elena Topor. Anul acesta, mediile de admitere au fost considerabil mai mici decit cele de anul trecut, 581 de elevi luind peste 9, in comparatie cu 664 in 2008. Optiunile sint cu atit mai vaste cu cit scolile de arte si meserii au fost desfiintate, in locul acestora fiind infiintate mai multe clase de liceu, astfel incit absolventii claselor a VIII-a vor prinde aproape sigur un loc la una din unitatile liceale din judet.


Procedura de inscriere la liceu, o enigma pentru unii parinti


"Cancelaria virtuala", www.didactic.ro, a efectuat recent un sondaj pentru a verifica in ce masura parintii si elevii sint familiarizati cu procedurile de inscriere in invatamintul liceal. La intrebarea "Considerati ca elevii si parintii cunosc procedura actuala de inscriere la liceu?", majoritatea dascalilor inscrisi pe site au raspuns ca doar intr-o oarecare masura, in timp ce 40 % dintre respondenti au considerat ca informatiile sint asimilate in mare masura. "Cred ca datoria este, pe de o parte, a scolii sa informeze corect si util parintii si elevii in legatura cu modul de completare a optiunilor , iar, pe de alta parte, a celor din urma, sa cintareasca cu atentie optiunile pe care le bifeaza, astfel incit sa fie in concordanta cu dorintele, aptitudinile elevului, dar si cu societatea. Trebuie avuta in vedere o colaborare eficienta intre scoala, parinte si elev", a fost de parere Laura Carmen. (Iulia NICOLAIE)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.