Educație

Copii loviti de toxiinfectie alimentara in tabara Galaciuc

Raluca Manolache
23 iun 2009 2156 vizualizări
Patru elevi vrinceni care practica dansul sportiv au acuzat dureri de burta si stare de somnolenta, dupa ce au mincat la cantina taberei

Patru copii din Vrancea, care practica dans sportiv, au ajuns ieri la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani dupa ce au petrecut citeva zile in tabara Galaciuc. Dansatorii cu virste cuprinse intre 8 si 17 ani au ajuns pe mina medicilor din sectia de infecto-contagioase dupa ce au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara, acuzind dureri de burta si stare de somnolenta. Simptomele bolii au aparut dupa ce copiii au ajuns acasa, acestia spunindu-le doctorilor ca au mincat duminica in tabara tochitura cu sos de rosii, ciorba de legume si ca desert banane. Din fericire, micii pacienti au avut o forma usoara de toxiinfectie si dupa ce au fost tratati in mod corespunzator au putut pleca la casele lor. Pe fir au intrat si medicii de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Vrancea, care urmeaza sa stabileasca daca preparatele consumate in tabara le-au facut rau copiilor. In acest sens au fost prelevate probe alimentare ce vor fi analizate, pentru a se stabili exact ce a produs toxiinfectia. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 13 ore, 52 minute, 57 secunde
Domnule , nu s-au potolit astia de la galaciuc nici acum cu prostiile? pierd clientii.. treaba lor.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.