Educație

A inceput perioada de foc a inscrierilor la liceu

Iulia Nicolaie
19 iun 2009 1225 vizualizări
Pentru mai multe sanse de a prinde un loc la liceu, candidatii vor trebui sa bifeze cit mai multe optiuni u prima repartizare computerizata va avea loc vineri, 3 iulie

Scolarii vrinceni se pregatesc in aceste zile sa fie admisi in invatamintul liceal. Astfel, elevii care au absolvit ciclul gimnazial, insotiti de parinti si sub indrumarea dirigintilor, vor completa in perioada 18 - 25 iunie, inclusiv, fisele de inscriere pentru repartizarea computerizata. înscrierea in invatamintul liceal de stat se face fara examen, pe baza mediei de admitere, formata din media generala obtinuta la tezele cu subiect unic si media generala de absolvire a claselor V-VIII, ambele avind o pondere de 50% fiecare. "Completarea optiunilor in fisa de inscriere primita de la scoala reprezinta cel mai important pas in vederea unei repartizari in acord cu asteptarile si dorintele fiecaruia. în acest sens, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii atentioneaza parintii asupra faptului ca trebuie sa faca optiuni realiste, alegind liceele la care media de admitere din anul precedent a fost cu cel mult un punct mai mare decit media de admitere a candidatului. Personalul scolii nu trebuie sa influenteze in nici un fel parintii si elevii in completarea optiunilor, dar ii consiliaza, prezentindu-le toate informatiile necesare, inclusiv riscurile completarii unui numar insuficient de optiuni sau ale alegerii unor optiuni nerealiste", spun reprezentantii Ministerului Educatiei, prin intermediul unui comunicat de presa. Acestia le dau si citeva sfaturi elevilor si parintilor, cum ar fi verificarea datelor trecute pe fisa sau completarea optiunilor intr-un numar cit mai mare. Prima repartizare computerizata va avea loc vineri, 3 iulie, iar in ziua imediat urmatoare, unitatile de invatamint gimnazial vor afisa listele cu absolventii repartizati proveniti din scolile respective si lista cu locurile neocupate in unitatile de invatamint din judet. De asemenea, pe 6 iulie, fiecare unitate de invatamint liceal va afisa lista candidatilor repartizati. Urmatoarea etapa a repartizarii computerizate va avea loc pe 13 iulie si se va adresa celor care nu au fost repartizati sau nu au participat la prima etapa. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.