Educație

Vrancea, pe primul loc la chimie

Iulia Nicolaie
17 iun 2009 1822 vizualizări
Elevul Catalin Lazar a obtinut premiul intii la Concursul National de Chimie Raluca Ripan , iar alti elevi vrinceni au primit mentiuni speciale

Catalin Lazar, elev in clasa a VII-a la Scoala "Duiliu Zamfirescu" Focsani a obtinut locul intii la Concursul National de Chimie "Raluca Ripan", organizat in perioada 14-16 iunie la Focsani. Acesta va lua parte, intre 24 si 30 august, la Tabara Nationala de Chimie, care va avea loc la Piatra Neamt. Printre vrincenii premiati la chimie se mai numara Paul Adrian Gafton, de asemenea elev al Scolii "Duiliu Zamfirescu", care a obtinut mentiune, iar Madalina Banciu si Andrei Belibou, de la Scoala de Arte si Meserii Panciu au luat mentiuni speciale, la fel si Andrei Alexandru, elev la "Duiliu Zamfirescu". La competitie au participat 135 de elevi din toata tara, insotiti de 42 de profesori. Premierea a avut loc intr-un cadru festiv ieri, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". In deschiderea festivitatii au tinut cite un scurt discurs de felicitare primarul municipiului Focsani, Decebal Bacinschi si inspectorul scolar general Danut Popoiu. "Doresc sa multumesc Ministerului Educatiei, Inspectoratului Scolar, partenerilor si sponsorilor. Sint convins ca e o experienta importanta pentru dumneavoastra", a afirmat Bacinschi. In organizarea concursului s-au implicat Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul Local si Primaria Focsani, Prefectura, Muzeul Vrancei, Colegiul Tehinc "Valeriu D. Cotea", Grupul Scolar de Industrie Usoara si Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu". Comisia de evaluare a fost constituita din nu mai putin de 20 de membri, printre care s-au numarat Conf. Dr. Adrian Birzu, presedintele concursului si Daniela Bogdan, inspector general la Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.