Educație

Punti peste cultura la Centrul de Limbi Straine

Iulia Nicolaie
11 iun 2009 912 vizualizări
Inaugurarea programului are loc astazi, cu prezentarea minoritatii musulmane

Vrincenii au primit o invitatie la toleranta si multiculturalitate, sub forma unui proiect de intercunoastere. Centrul de Limbi Straine al Bibliotecii Judetene «Duiliu Zamfirescu» lanseaza proiectul cultural si educativ «Bridges Across Culture-Punti peste cultura», in colaborare cu organizatii reprezentative ale minoritatilor etnice, culturale si religioase din Vrancea si Romania. Proiectul debuteaza cu prezentarea minoritatii musulmane reprezentata de Asociatia "Surori Musulmane", Fundatia Taiba si Asociatia Musulmanilor din Romania, cu posibila participare a Ambasadorului statului Quatar, E.S. Dl. Salem Abdulla Sultan AL-JABER. Activitatile cuprinse in proiect vor viza expozitii de carte si standuri de prezentare, cursuri de limbi straine, discutii libere pe teme de cultura si civilizatie si reprezentatii artistice. Inaugurarea programului va avea loc astazi, la ora 13.00, pe ritmuri romanesti si arabesti, gratie grupului vocal «Accord». "Este un proiect inedit la care lucram de mult si care speram sa fie bine receptat de toate categoriile de public. Sondajul neoficial a fost pozitiv pina acum. Cursurile de araba si turca, de exemplu, au fost solicitate de multa lume si vom incerca sa derulam pe o perioada cit mai lunga acest proiect cu Asociatia "Surori Musulmane" si Fundatia Taiba. Pe parcurs dorim sa extindem proiectul si cu alte minoritati etnice. Este o metoda educativa excelenta pentru ca se pot afla informatii despre alte culturi si civilizatii direct de la sursa", a afirmat coordonatorul Centrului de Limbi Straine, Anamaria Catanoiu. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.