Educație

Copiii de la Ion Basgan , sfatuiti sa ia in serios serviciul 112

Iulia Nicolaie
10 iun 2009 1056 vizualizări
Elevii de clasa a VII-a de la Scoala Ion Basgan Focsani au avut ieri posibilitatea sa afle multe informatii despre serviciul de urgenta 112

Statisticile Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) arata ca vrincenii sint pasionati de farsele prin telefon. Astfel, dintr-un total de 268.283 de apeluri primite in Vrancea in primele cinci luni ale anului, 180.238 au fost false. Reprezentantii STS le-au explicat pe indelete scolarilor cind sa apeleze numarul de urgenta si cum sa relationeze cu operatorul in cazul in care au nevoie de ajutor. "Ne dorim sa intelegeti ca nu este loc pentru glume, pentru farse. Vrem sa le spuneti si prietenilor si apropiatilor ce anume trebuie sa faca", a precizat Ionel Mirica, reprezentantul STS. Invitatii au pus accent, in mod special, pe faptul ca tinerii nu trebuie nicidecum sa abuzeze de acest serviciu, intrucit i-ar putea pune in pericol pe cei care au intr-adevar nevoie de ajutor. Actiunea de ieri face parte dintr-o campanie derulata la nivel national, in parteneriat cu Centrul pentru Politici si Servicii de Sanatate. Oaspetii le-au prezentat copiilor si un scurt istoric al numarului unic 112, aparut in noiembrie 2004 si in Vrancea. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.