Educație

Astazi se reiau discutiile privind grila de salarizare

Iulia Nicolaie
9 iun 2009 1323 vizualizări
Salariile personalului din invatamint vor fi din nou luate in discutie astazi, la solicitarea sindicalistilor FSLI.

"Reprezentantii FSLI au cerut Ministerului Educatiei sa puna la dispozitia federatiei noastre o situatie a cheltuielilor de personal, detaliata pe salarii de incadrare si categorii de sporuri. Am solicitat acest lucru pentru a analiza ponderea sporurilor in totalul cheltuielilor de personal. S-a propus o noua intilnire pentru a clarifica toate aceste probleme, in ziua de marti, 9 iunie 2009", se arata intr-o nota de presa emisa de FSLI. Discutiile intre minister si sindicalisti continua, mai ales avind in vedere ca acestia din urma nu sint de acord cu actuala forma a grilei de salarizare, intrucit considera ca nu se respecta principiul salariilor corespunzatoare nivelului de studii si ca aceasta grila nu este corelata cu cea a personalului didactic. "FSLI a solicitat o repozitionare a incadrarii invatatorilor, in sensul asezarii mai sus pe grila de salarizare. Urmeaza ca acest lucru sa fie realizat de reprezentantii Ministerului Educatiei, care va modifica si grila propusa pentru personalul didactic auxiliar", au adaugat sindicalistii. Grila de salarizare ar putea fi finalizata pina la sfirsitul acestei luni, daca negocierile vor decurge fara prea mari probleme. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 16 ore, 55 minute, 29 secunde
Ce rost mai are o grila de salarizare.......... daca legea nu se mai aplica din 2010 ci 2015 sau chiar 2021. RUSINE !
, acum 739398 zile, 16 ore, 55 minute, 29 secunde
Ma alatur si eu domnului Jan Cherciu, ce rost mai are grila de salarizare? Da, are "rost" asa ca liderii nostri sa-si justifice intr-un fel activitatea "grea"pe care o au acolo la negocieri.Unde mai citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.