Educație

Info invatamint

Camelia Stănilă
8 iul 2005 912 vizualizări
Au fost repartizati elevii rromi la SAM

Sapte elevi de etnie rroma au fost repartizati ieri pe locurile speciale de la SAM (scoli de arte si meserii). Acestia provin din scolile Gagesti- Bolotesti, Slimnic, Slobozia Bradului, Timboiesti si Homocea. Desi unii au avut medii destul de mari, care le-ar fi permis intrarea la liceu, ei au optat pentru locurile de la SAM, unde nu era necesara promovarea testelor nationale. Cei 7 elevi au optat pentru Grupul Scolar Agricol Focsani- industrie alimentara si profilul mecanic, Grupul Scolar de Transporturi Auto- mecanic, Grupul Scolar de Industrie Usoara- textile si Grupul Scolar Agricol Adjud- comert. "Alti doi elevi urmeaza sa sustina corigenta si vor fi repartizati in etapa a doua", a precizat inspectorul de specialitate, Maria Novac. Alti 11 candidati de etnie rroma au fost deja repartizati la liceu. In acest an au existat 50 de locuri speciale pentru rromi, in liceele din Focsani, Adjud si Marasesti.


S-a incheiat prima selectie pentru mentori


Noua profesori au fost selectati in prima etapa a concursului pentru functia de mentori in mediul rural. Candidatii care au trecut de prima selectie vor trebui sa sustina un interviu, care a fost programat pe 19 iulie. In competitie s-au inscris initial 12 cadre didactice, pentru cele 4 posturi disponibile in Vrancea, din care doar doua vor fi active. Profesorii care vor fi selectati vor trece si printr-o perioada de training, intre 8 si 12 august.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.