Educație

De 1 Iunie, zimbetele copiilor au umplut judetul

Ziarul de Vrancea
2 iun 2009 1284 vizualizări
Cu parintii de mina, pustii au avut parte de surprize care de care mai placute: jocuri, concursuri cu premii, baloane colorate, personaje de poveste si vata de zahar u la Centrul de Limbi Straine elevii Scolii Al. Vlahuta au lansat cinci carticele bilingve

Ziua Copilului a fost sarbatorita cu mare fast anul acesta, Focsaniul fiind plin de copilasi zburdalnici si zimbitori, care au dansat, s-au lasat pictati pe fata si s-au jucat cu baloane intreaga zi. Petrecerea a inceput inca de dimineata in Parcul Balcescu, cu un concurs de desene pe asfalt si cu diverse jocuri. Parcul a fost plin de copilasi cu baloane si vata de zahar in mina, dar din pacate si de vinzatori ambulanti care au scos la vinzare tot felul de chinezarii si alimente nocive pentru cei mici. Micutii s-au distrat de minune la Festivalul de Muzica Usoara Romaneasca pentru copii "Florile Dragostei", iar mai apoi au urmarit o comedie antrenanta pusa in scena de actorii Teatrului Municipal, intitulata "Cocoselul neascultator". Si Centrul de Limbi Straine le-a pregatit micutilor surprize, la care au participat si bunici, cadre didactice sau voluntari. Aici, elevii Scolii "Al. Vlahuta" au lansat cinci carticele bilingve, costumati precum personajele din opera pe care o lansau. Mai apoi, toti invitatii au iesit in gradina pentru interpretarea fabulelor. La final, toata lumea a plantat panselute in gradina. "A fost o sarbatoare pentru toata lumea. Pentru copii a fost extrem de important ca am fost alaturi de ei si le-am apreciat just eforturile, care nu au fost mici", ne-a spus coordonatorul Centrului de Limbi Straine, Anamaria Catanoiu. Si Gara din Focsani a gazduit ieri o mare petrecere la care au luat parte multi prichindei, care abia au asteptat sa fie pictati pe fata si sa se joace cu animale facute din baloane. Fara indoiala, cea mai frumoasa parte a spectacolului a fost trupa pe catalige numita "Hai-Hui", care a fost pur si simplu asaltata de pici curiosi.

Picturi pe fata si animalute din baloane


Piticii s-au distrat ieri, de ziua lor, si la Fashion Center. Dupa amiaza, hotelul a devenit centrul distractiei, aici micutii bucurindu-se de o atmosfera colorata de baloane, costumatii vesele si personaje de poveste. 1 Iunie s-a celebrat prin spectacole de muzica, dansuri, recital de poezie sau desene pe asfalt. Copiii care au participat la manifestarile dedicate lor s-au bucurat si de picturi pe fata si modelare de baloane. Organizatorii au oferit cadouri si surprize participantilor. La marea petrecere au luat parte copii din Soveja si Suraia, dar si cei de la Palatul Copiilor. Micutii sositi la Focsani din intreg judetul s-au declarat incintati de toate surprizele cu care au fost intimpinati, chiar daca unii dintre ei si-ar fi dorit mai multe de la ziua de ieri. "Am primit o masina de politie si un robot, dar eu mi-as fi dorit si un elicopter", ne-a spus Lucian Copu, elev la Scoala Vulcaneasa, din comuna Mera. (Iulia NICOLAIE)


  • Colegiul Cuza, cel mai bun la web design


  • Liceenii din Focsani s-au intrecut ieri intr-o actiune speciala. In parcul Schuman s-au adunat opt echipaje, formate din doi elevi si un profesor coordonator, care si-au etalat cunostintele in web design. Tematica aleasa de organizator a fost "Vrancea Turistica", iar elevii au avut la dispozitie o ora pentru a crea o pagina web. Prima editie a acestui concurs a adus premiul intii Colegiului "Al. I. Cuza", echipa cistigatoare primind si 400 de lei. Premiul doi a revenit Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" si 300 de lei, iar premiul trei s-a dus la Colegiul Tehnic "Valeriu Cotea", plus 200 de lei. Maricica Carbunaru si Alexandru Dochioiu, elevii Colegiului Cuza, au fost incintati atit de tema cit si de ziua aleasa. "Mi-a placut ca nu a fost un concurs strict tehnic. A venit in continuarea unor eforturi ale noastre de a promova patrimoniul local", ne-a spus Maricica Carbunaru, originara din Nereju. Toti participantii au primit premii constind in materiale promotionale, tricouri, sepci dar si un memory stick. (D. GIRLEANU)


  • Concursul "Opincuta", la prima editie


  • Ieri dupa-amiaza, Piata Teatrului din Focsani a fost scena unei intreceri inedite. Festivalul-concurs de coregrafie si muzica populara pentru copii "Opincuta" si-a consumat prima editie. In prezenta unui auditoriu numeros, format in mare parte din parinti, si a unui juriu din care au facut parte si reprezentanti ai media locale, micutii de la gradinitele "Bunicilor", nr. 1, "Elena Doamna" sau Palatul Copiilor au incercat sa cinte melodii populare, spre amuzamentul si incintarea publicului, din care a facut parte si primarul Decebal Bacinschi. Spectacolul a fost prezentat de Ansamblul "Tara Vrancei", ai carui membri au spus ca intentioneaza sa faca din acest concurs o traditie. (C. FANARU)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.