Educație

Aglomeratie la singura gradinita cu program prelungit

Iulia Nicolaie
1 iun 2009 1116 vizualizări
Lucrarile la Gradinita nr.1 au fost sistate o perioada de timp, din lipsa de fonduri

Nu doar parintii micutilor din Focsani isi fac probleme in legatura cu locurile din gradinite, ci si cei din Odobesti. Oferta invatamintului prescolar din oras este destul de saraca. Parintii au la dispozitie doar cinci grupe la "program prelungit", intr-o singura unitate din localitate, Gradinita nr. 1. Deocamdata, doar citeva solicitari nu au putut fi onorate. "Nu avem suficiente locuri pentru program prelungit si sint foarte multe solicitari pentru aceasta forma de invatamint prescolar. Apreciez insa faptul ca femeile din Odobesti au devenit mai active si nu isi petrec timpul doar la cratita", a precizat primarul orasului, Daniel Nicolas. Lucrarile la singura gradinita cu program prelungit din Odobesti nu au fost insa finalizate intru totul, urmind sa se mai lucreze la fatada, imprejmuiri si la caile de acces. Lucrarile la aceasta unitate de invatamint au fost sistate pentru o perioada din lipsa de finantare, ultimele facturi achitate catre constructori fiind cele din luna decembrie a anului trecut, iar momentan, dupa spusele primarului, lucrarile au fost reluate de constructor. Situatia investitiilor scolare nu sta deloc pe roze in Odobesti, intrucit promisiunile de constructie a unei unitati cu linie de vinificatie au sanse foarte mici de a fi realizate din pricina finantarilor care se lasa asteptate, in ciuda faptului ca licitatia pentru lucrare a fost si ea, la rindul ei, aminata de mai multe ori. Aceasta investitie are o valoare de 5,8 milioane de euro, iar pe linga linia de vinificatie, proiectul mai cuprinde 11 laboratoare de practica, fiind o mare sansa pentru tinerii vrinceni de a invata arta vinificatiei intr-un oras cunoscut in tara pentru vinurile sale. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.