Educație

Orchestra de Camera Unirea , o atractie pentru tineri

Iulia Nicolaie
29 mai 2009 959 vizualizări
Orchestra va concerta in premiera duminica, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal u unii elevi fac naveta pentru a urmari spectacolele

Reprezentantii Ateneului Popular "Mr. Gh. Pastia" se pot mindri ca au readus muzica clasica in municipiul de pe Milcov, prin intermediul Orchestrei de Camera "Unirea", care va concerta duminica, de la ora 19.00, la Teatrul Municipal "Mr. Gh. Pastia". "Pentru al treilea an consecutiv, Ateneul Popular a reusit sa obtina finantare pentru proiectul "Rinascimento Musici- Seconda Volta", prin care si-a propus sa dezvolte muzica clasica", a explicat directorul Ateneului, Valentin Gheorghita. Acesta a mai adaugat ca targetul este format din tineri cu virste cuprinse intre 15 si 26 de ani, dar si ca din ce in ce mai multi elevi vin la concertele de acest fel, in mod special liceenii de la Colegiul National "Unirea" Focsani, dar si tineri care fac naveta din alte localitati vrincene pentru a asculta grupul muzical. "Incercam sa le oferim tinerilor o alternativa la agenda lor culturala destul de bruiata pe toate planurile", a punctat Gheorghita. Valoarea proiectului este de 50.000 de lei, din care 17.900 lei oferiti de Aministratia Fondului National Cultural, diferenta de bani fiind asigurata din fonduri proprii si din sponsorizari. Proiectul presupune organizarea cu Orchestra de Camera "Unirea" a patru concerte pina in septembrie si editarea unui CD de promovare. Dirijorul Orchestrei, Vincent Gruger, si-a propus ca fiecare concert sa fie dedicat cite unui compozitor. Primul va fi Haydn, pentru ca duminica, pe 31 mai, se implinesc 200 de ani de la moartea artistului. Gruger a facut si un apel catre posibilii sponsori, intrucit ar mai fi nevoie de timpane, contrabas si un pian. De asemenea, profesoara de muzica de la Colegiul "Unirea", Maria Paduraru, a tinut sa mentioneze interesul crescind al elevilor pentru acest tip de evenimente culturale. "Acum citiva ani exista o oarecare reticenta din partea copiilor, dar incet, incet, am incercat sa-i aduc la concert si le-am explicat diferenta intre ascultarea unui CD si o sala de concert. Acum nu mai merg eu cu biletele, vin chiar ei si le cer dupa ce vad afisul la teatru", i-a laudat profesoara pe tinerii melomani. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.