Educație

Liceenii s-au dedat la comedii in a doua zi de STEF

Ziarul de Vrancea
29 mai 2009 1258 vizualizări
Ieri a venit rindul tinerilor actori amatori de Colegiul National Al. I. Cuza , Colegiul Tehnic Edmond Nicolau si Colegiul Economic Mihail Kogalniceanu sa isi joace emotiile u astazi va avea loc gala de premiere

A doua zi a Stagiunii Teatrale a Elevilor Focsaneni (STEF) a debutat cu o comedie, pusa in scena de elevii Colegiului National "Al. I. Cuza". Acestia au readus in actualitate "Revizorul" dramaturgului rus N. V. Gogol, cu schimbari neprevazute de situatie, care fac din sosirea revizorului ministerial un motiv de alerta generala in judet. Primarul e si el derutat de vestea aparitiei incognito a unui revizor, confundat cu un pierde-vara, care isi asuma imediat falsa identitate ce i se atribuie si profita de aceasta conjunctura. Primarul, "atit de prost incit numai ca nu maninca paie", incearca sa "lustruiasca" realitatea, si, in cele din urma, mituieste cu o valiza de bani pe cel care ar fi trebuit sa controleze activitatea. Revizorii, adevarati sau falsi, vin si pleaca. Coruptia ramine. Elevii actori de la Cuza au beneficiat de cooordonarea profesoarei Silvia Chelaru si a indrumatorului artistic George Nastase.

"Esmeralda" i-a facut sa rida pe liceenii de la "Edmond Nicolau"

Elevii Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau", cistigatorii de anul trecut ai STEF-ului si inca detinatorii rivnitului tofeu, si-au dat inca o data silinta pentru a pune in scena o piesa dificila. Aleasa a fost "Steaua fara nume", o comedie a lui Mihail Sebastian, cu personaje care de care mai haioase, dar greu de interpretat. Actiunea se deruleaza intr-un orasel de provincie, unde un profesor de matematica introvertit "" Adrian Balan "" se trezeste ca soarta ii aduce deodata si cartea care-i confirma descoperirea unei stele, dar si femeia de care se indragosteste. Mona, jucata bine de Emilia Oprea, bulverseaza si existenta sefului garii "" Gabriel Gindea "" in timp ce intepata domnisoara Cucu "" Cristina Antonescu - intruchipeaza intrasigenta profesoarei batrine. Risetele si ropotele de aplauze ale salii arhipline au fost stirnite insa de sofisticatul bucurestean Grig "" Robert Trifon "" venit sa o recupereze pe Mona, cel care a "botezat-o" Esmeralda pe dra Cucu. Lait motivul a ceea ce poate fi numita si piesa de dragoste a fost fraza centrala: "o stea nu poate fi abatuta de la drumul ei niciodata".

Tabloul viciilor demascate, pus in scena de "economisti"

Liceenii de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" au incheiat cea de-a doua seara a stagiunii prin adaptarea piesei "Cafeneaua", de Carlo Goldoni, apreciat ca intemeietorul comediei italiene moderne. Tinerii cu veleitati actoricesti au impresionat publicul prin sublinierea trasaturilor cele mai neplacute ale protagonistilor. Fara indoiala, viciul jocurilor de nororc a fost expus in mod sugestiv de Eugenio, naiv si desfrinat, demascat prin birfoteca din cafeneaua lui Don Ridolfo. Piesa jucata de elevii de la Economic nu are doar rolul de a expune slabiciunile umane, ci si de a le critica aspru prin intermediul umorului subtil. Reprezentatia s-a incheiat prin pedepsirea intentiilor bune ale celui care a demascat latura ascunsa a clientilor cafenelei, hohotele de ris fiind nelipsite din atmosfera spectacolului. Liceenii au dat dovada de colegialitate si iubire de arta teatrala, sala Casei de Cultura fiind plina. Dorinta de a-i vedea pe elevi pe scena i-a facut pe multi tineri sa intre fara bilet, facind pe ascuns schimb de legitimatii cu "actorii". Astazi la prinz va avea loc gala de premiere a cistigatorilor editiei din acest an a Stagiunii. (M. BESLEAGA, I. NICOLAIE, C. FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 12 ore, 29 minute, 9 secunde
frumos articolul,pacat ca ai gresit un nume e TRIFAN,si legitimatiile au fost date la invitati din cauza lipsei invitatiilor,nu ai informatori prea buni :p
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.