Educație

9 milioane lei, bani taiati de Finante de la scolile din Focsani

Iulia Crețu
28 mai 2009 1126 vizualizări
Suma afecteaza cheltuielile de personal din institutiile de invatamint

Consilierii locali focsaneni au aprobat marti, cu majoritate PSD-PD-L, rectificarea bugetului general al municipiului Focsani. La bugetul initial de 156.565 mii lei se adauga 600 mii lei din taxe judiciare de timbre si alte taxe de timbre, o parte din acest surplus urmind a fi folosit pentru Piata Unirii si pentru realizarea unui grup sanitar unor familii cazuri sociale. Banii nu doar vin la bugetul municipalitatii, dar sint si taiati. Dupa cum se arata intr-o adresa inaintata de Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea, "sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate alocate initial unitatii dumneavoastra, au fost diminuate cu suma de 9 milioane lei". "Sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata cu care urmeaza sa rectificati bugetul local se refera la cele aprobate pentru finantarea cheltuielilor de personal din institutiile de invatamint preuniversitar de stat, urmind ca influenta sa o introduceti in trimestrul al II-lea", atentiona Primaria Focsani la inceputul acestei luni seful de la Finante, Eugen Ciorici. Din fondul de rezerva bugetara, alesii au fost de acord cu un amendament de suplimentare a fondului de curatenie la unitatile de invatamint. Suma totala pentru reparatii si igienizare la gradinite si scoli este de 305 mii lei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.