Educație

Invatatorii apeleaza la sindicate pentru sustinere

Iulia Nicolaie
26 mai 2009 1068 vizualizări
Asociatia Generala a Invatatorilor din Romania (AGIRo) le solicita federatiilor sindicale sa se hotarasca asupra lucrurilor pe care vor sa puna accentul in ceea ce priveste invatamintul primar si prescolar si nu in ultimul rind sa apere interesele cadrelor didactice din acest segment.

"Asociatia Generala a învatatorilor din Romania a intimpinat in ultimele luni un refuz din partea federatiilor sindicale de a accepta sustinerea solicitarilor sale de a se aplica principiul unei salarizari egale la munca si studii egale. AGIRo a demarat stringerea de semnaturi de la educatoare, invatatori, institutori si profesori pentru invatamintul primar si prescolar in vederea unei incadrari si salarizari corecte in sistemul de invatamint. O salarizare in invatamint in functie de virsta copiilor ar insemna in sanatate a zecea parte din leafa unui medic geriatru pentru un medic pediatru si AGIRo respinge acest principiu", spun reprezentantii invatatorilor. De asemenea, acestia sustin ca vor amina acceptarea de functii oferite de sindicalisti, urmind sa ia o decizie finala in urma Congresului din perioada 27-30 august. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.