Educație

Dascalii vrinceni invata sa devina manageri scolari

Iulia Crețu
25 mai 2009 1493 vizualizări
Lipsa regretatei profesoare Elena Lemnaru s-a simtit din plin la evaluarea profesorilor vrinceni de simbata

Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti" Focsani a organizat si in acest an cursuri de formare pentru directori. Echipa care se ocupa cu evaluarea cadrelor didactice era formata din directorul Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu", Radu Stefan si Elena Lemnaru, director la Scoala "Stefan cel Mare". Simbata dimineata a inceput evaluarea ultimei serii de profesori care au luat parte la cursurile de formare, aceasta avind o durata de trei ore jumatate. In urma tristei disparitii a profesoarei Elenei Lemnaru, colegii si cursantii au tinut un moment de reculegere in memoria sa, multi dintre ei amintindu-si de ajutorul nepretuit pe care aceasta il acorda in timpul cursurilor, dar si al evaluarii. "O sa ne lipseasca tuturor. De fiecare data cind profesorii erau evaluati eu eram cu intrebarile si ea cu raspunsurile. Ii ajuta de fiecare data, acum n-o sa mai aiba cine", a spus cu tristete in glas Radu Stefan, ramas singur la "cirma" cursurilor de formare. Seria de profesori evaluata ieri numara 29 de cadre didactice, atit din mediul rural cit si din cel urban. Cursurile au costat 400 de lei, avind o durata de 90 de ore si s-au desfasurat vinerea si simbata. In urma evaluarii de simbata, toti profesorii au fost admisi, unii cu "foarte bine", altii cu "bine". Acest curs va fi cu atit mai important cu cit propunerea fostului ministru al Educatiei, Mircea Miclea, a inclus in propunerile sale functia de manager scolar. In aceste conditii, existenta acestei diplome ar putea fi eliminatorie. De asemenea, directorul Radu Stefan se ocupa si de evaluarea directorilor, cursuri la care sint trimisi periodic cei aflati la conducerea unitatilor de invatamint. Din spusele acestuia, profesorii sint mult mai constiinciosi decit directorii de scoli. Astfel, acestia sint mai interesati si nu lipsesc aproape deloc de la cursuri. La orele de formare, cadrele didactice invata, printre altele, cum sa isi faca un proiect de management, cum sa-si selecteze obiectivele si prioritatile, cum sa realizeze planul de activitate pentru sedintele de Consiliu de Administratie si, mai ales, cum sa puna accentul pe procesul educativ. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 10 ore, 38 minute, 10 secunde
Cine a cunoscut-o pe doamna Elena Lemnaru simte un gol in inima! Delicata, echilibrata, calda doamna profesoara a stiut intotdeauna sa pastreze relatiile dintre oameni la o dimensiune a confortului citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.