Educație

Rezultate bune la teza de matematica

Iulia Nicolaie
23 mai 2009 1098 vizualizări
Circa 90 % dintre elevii de-a VII-a si a VIII-a au luat note mai mari de 5 u in acest an nu se mai fac publice perlele de la limba romana

Elevii vrinceni s-au descurcat destul de bine la proba de matematica a tezelor cu subiect unic. Cei mai "isteti" se pare ca au fost scolarii de clasa a VIII-a, 93 % dintre ei luind note mai mari de 5, in timp ce la clasa a VII-a procentul de promovabilitate a fost de 86,75 %. La teza de matematica au luat parte 3.555 de elevi de clasa a VII-a si 3.464 de elevi de clasa a VIII-a. De asemenea, din statisticile oferite de Inspectoratul Scolar se mai poate observa ca in mediul rural situatia nu sta tocmai pe roze, la o simpla comparatie cu notele din mediul urban. Rata promovabilitatii este considerabil mai mica la scolile de la tara. In cursul conferintei de presa de ieri, inspectorul scolar general, Danut Popoiu, a mentionat ca fiecare profesor din centrele de corectura va fi nevoit sa inainteze un raport in legatura cu numarul de teze care au necesitat o a treia corectura, numele elevilor, dar si numele cadrelor didactice care au corectat tezele. Spre dezamagirea celor avizi de greseli gramaticale sau de continut, in acest an nu se mai fac publice perlele de la teza de limba si literatura romana. "Cred ca aceasta practica a popularizarii perlelor nu este cinstita fata de elevi. Greselile ar trebui comentate la clasa impreuna cu elevii, nu aratate lumii", a comentat inspectorul general Danut Popoiu. (Iulia NICOLAIE)


Fara testari finale la clasele V-VIII


Printre masurile luate de noul inspector scolar general se numara anularea testarilor pe care elevii de gimnaziu erau obligati sa le dea la sfirsitul anului scolar, cu pretextul de a fi mai bine evaluati. In schimb, vor fi pastrate testarile finale in clasa a IV-a, fiind vorba de cele efectuate de fiecare unitate scolara in parte. "Aceste testari nu aveau nici o relevanta si erau o chestiune pe care profesorii o priveau ca pe o obligatie in plus. La anul poate vom gasi o forma eficienta de testare", a explicat Danut Popoiu decizia luata ieri. La nivel national, doar citeva judete au mai pastrat obiceiul de a evalua elevii prin astfel de testari. De asemenea, si reprezentantii MECI au discutat in repetate rinduri chiar despre eliminarea tezelor cu subiect unic, acestea fiind considerate irelevante. (I. N.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.