Educație

Doua uniriste, premiate la Paris

Iulia Nicolaie
22 mai 2009 1778 vizualizări
Elevele au fost premiate in cadrul concursului international Plumier d"Or

Larisa Marina Rusu si Laura Elena Cana, eleve ale Colegiului National "Unirea", au luat parte la festivitatea de premiere a laureatilor concursului de limba franceza "Plumier d"â„¢Or" (n.r.- Penita de aur), care s-a desfasurat la Paris in Sala de Onoare a sediului Marinei Nationale Franceze. Larisa a obtinut locul 15, iar Elena locul 34 dintre cei 60 de elevi francofoni premiati. Editia 2009 a concursului a reunit peste 10.200 de participanti din Franta, Anglia, Germania, Elvetia, Spania, Portugalia, Australia, Maroc, Madagascar, Liban, Mexic si Romania. Competitia "Plumier d"â„¢Or" este organizata anual de asociatia "Defense de la langue francaise" (n.r.-in apararea limbii franceze), cu sprijinul Academiei Franceze si al Marinei Nationale Franceze si are ca obiectiv promovarea limbii franceze si a tinerilor "scriitori" de expresie franceza. Probele au constat in exercitii de limba si redactarea unui eseu avind ca suport unul din cele zece cuvinte alese de Ministerul Culturii Francez pentru a sarbatori Francofonia in anul 2009. în afara de diplomele semnate de presedintele Academiei Franceze, Jean Dutourd, cele doua premiante au mai primit dictionare, albume si enciclopedii oferite de edituri celebre. "Ceremonia s-a incheiat cu o croaziera pe Sena, foarte apreciata de toti participantii. Turnul Eiffel, Panteonul, Muzeul d "ËœOrsay, Domul Invalizilor, Versailles, Sacre-Coeur, Turnul Montparnasse, Jardin du Luxembourg, Tuilleries, Luvrul, toate aceste locuri au alta dimensiune sub privirile celor doua adolescente in prima lor calatorie la Paris", a declarat profesoara care le-a fost alaturi in "cucerirea" Parisului, Claudia Lepadatu. (Iulia NICOLAIE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 22 ore, 50 minute, 41 secunde
Oh , da . Si doamna profesoara Lepadatu merita toata stima . :) Respect ptr toata implicarea , tot efortul si tot profesionalismul dansei . Et mademoisselles , bravo !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.