Educație

Simpozion interjudetean la Gura Calitei

Iulia Nicolaie
21 mai 2009 1133 vizualizări
Actiunea va dezbate teme ecologice si de educatie rutiera

Mai multi elevi din judet si din afara sa vor participa la Simpozionul Interjudetean care va avea loc pe 31 mai la Scoala de Arte si Meserii din Gura Calitei. Activitatea are ca scop promovarea si popularizarea activitatilor de educatie ecologica in mediul preuniversitar si formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie. Astfel, organizatorii isi propun sa dezvolte spiritul civic al tinerilor, sa stimuleze lucrul in echipa si sa isi dezvolte deprinderi de circulatie rutiera si un caracter preventiv. Activitatile vor fi organizate pe doua sectiuni. Se va incepe cu prezentarea de materiale privind proiectele ecologice, iar sectiunea a doua va viza un concurs si prezentarea de materiale pe tema educatiei rutiere. Evenimentul este organizat de catre SAM Gura Calitei in cadul retelei educationale "Hands on Science" Romania, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Grupul Scolar de Transporturi Auto Focsani si Casa Corpului Didactic "Simion Mehedinti". Tinerii de la Grupul Scolar de Transporturi Auto nu sint straini de astfel de actiuni, intrucit acestia au luat parte, in numar de 28, la mijlocul acestei luni, la un alt simpozion interjudetean, desfasurat la Universitatea din Pitesti. Aceasta activitate a tratat promovarea metodelor de predare la stiinta si tehnica. Liceenii au prezentat 12 lucrari stiintifice, fiind insotiti si de citiva dascali. "Simpozionul a avut ca scop promovarea educatiei stiintifice in scoli la toate ciclurile de invatamint prin utilizarea nemijlocita a experimentului, ca un mijloc modern si eficient de a ridica nivelul de predare a stiintelor. De asemenea, s-au creat proiecte educationale intre mai multe scoli si universitati, precum Grupul Scolar de Electronica Pitesti si Grupul Scolar Bucuresti", ne-a spus initiatorul si coordonatorul proiectului, profesorul Nicusor Zlota. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.