Educație

Intilnire de afaceri , la final

Iulia Nicolaie
19 mai 2009 1424 vizualizări
Protocolul de colaborare cu Fundatia Rotary Varana, reprezentata de omul de afaceri Doru Simiz, pe o perioada de cinci saptamini, s-a incheiat ieri, prin premierea celor mai buni afaceristi dintre elevii Liceului Pedagogic Spiru Haret Focsani.

Liceenii au avut la dispozitie 450 de lei, pe care sa-i investeasca intr-o afacere proprie si sa faca dovada cheltuielilor prin bonuri. Inedita competitie, coordonata de directorul adjunct, Carmen Ion, a fost cistigata de echipa cu numarul doi, care a obtinut un profit de peste 1.000 de lei, fiind coordonata de omul de afaceri Marius Ulmeteanu, detinatorul unei cunoscute firme de protectie si paza. Cistigatorii au vindut tricouri cu sigla "Peda- the best!" si au organizat doua spectacole, dintre care unul la Casa de Cultura "Leopoldina Balanuta", care a adunat tineri din mai multe licee vrincene. De asemenea, inca doi elevi, Alexandru Irimia si Liviu Vieru, au fost premiati pentru fairplay, respectiv pentru excelente calitati antreprenoriale si manageriale. Echipa cu numarul patru, care a gatit prajituri si a organizat serbari cu micutii din gradinite si I-IV, a primit diplome de excelenta pentru creativitate, dar si un set de teste de orientare profesionala. Printre ineditele activitati realizate de elevi s-au mai numarat vinzarea de eclere, clatite, sandvisuri, haine, popcorn sau huse de telefon. Cea mai haioasa echipa a fost cea de-a cincea, care s-a "bucurat" de un esec rasunator, iesind in pierdere cu 17 lei, dar compensind lipsa talentului in afaceri cu umorul. Printre coordonatorii echipelor de "pedagogi" afaceristi s-au mai numarat Doru Simiz, detinatorul unei firme de confectii, Rodica Muresan, care administreaza mai multe pensiuni turistice din judet, doctorul oftalmolog Laurentiu Bodolan si omul de afaceri Marius Tomulescu. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 12 ore, 3 minute, 9 secunde
frumoasa initiativa! succes! mai mult pt elevi, e bine venit orice proiect pt indrumarea lor in viata! felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.