Educație

Inscrierile in clasa a V-a au intrat in linie dreapta

Iulia Nicolaie
16 mai 2009 1253 vizualizări
La colegiile Cuza si Unirea admiterea se face pe baza de concurs u elevii pot alege sa isi continue studiile si la Liceul Pedagogic Spiru Haret , Liceul Emil Botta Adjud, grupurile scolare Marasesti si Dumitresti, unde admiterea se face pe baza de dosar u multe scoli nu vor sa-si lase fiii sa plece la liceu Elevii care nu mai vor sa-si continue studiile la scoala la care s-au inscris in clasa I, dupa finalizarea ciclului primar, pot opta pentru inscrierea intr-o clasa afiliata unei unitati liceale.

Oferta grupurilor scolare, a liceelor si a colegiilor nu este foarte diversificata, insa directorii ii asigura pe parinti ca scolarii vor avea un climat propice pentru progresul educational. "Intrucit anul acesta nu au existat fonduri pentru plata orelor efectuate in centrele de excelenta, odata cu clasa a V-a dorim sa suplimentam incetarea activitatii de la aceste centre", a declarat directorul Colegiului National "Unirea", Cornel Noana, care si-a propus sa transforme clasa a V-a intr-una de excelenta. La "Unirea" inscrierile se pot face inca de pe acum, pina pe 31 mai inclusiv, data la care va avea loc si concursul de admitere. Competitia, la care concurenta este estimata la doi, trei elevi pe un loc, va consta in doua probe scrise. Cea de matematica va avea o pondere de 75 %, in timp ce proba de limba si literatura romana de 25 %. Elevii care vor prinde unul dintre cele 28 de locuri la "Unirea" ii vor avea ca profesori pe Mariana Guzu la matematica, Janet Popoiu la limba romana si Liliana Colin la informatica. De asemenea, viitorii uniristi vor beneficia si de studiul limbii germane. Pentru a-i familiariza pe viitorii elevi cu colegiul, reprezentantii unitatii scolare organizeaza Ziua Portilor Deschise. Astfel, in fiecare zi, elevii care provin din scoli din mediul rural pot vizita colegiul "Unirea". Zilele trecute, Scoala Pitulusa a trecut pragul liceului, iar astazi, acesta va fi vizitat si de reprezentantii Scolii Rastoaca. In plus, pe 2, 3 si 4 iunie, toate scolile generale din municipiul Focsani sint invitate sa "traga cu ochiul" la ceea ce are de oferit "Unirea".


Scolile renunta cu greu la elevi


Si Colegiul National "Al. I. Cuza" pune la bataie 28 de locuri la clasa a V-a, iar inscrierile se pot face intre 1 aprilie si 29 mai. Pe 30 mai va avea loc concursul de admitere, format din doua probe, la limba romana si matematica, cu o durata de circa doua ore. Daca vor trece cu succes de examinarea la care concurenta este de doi, trei elevi pe loc, scolarii vor putea studia limba romana alaturi de profesoara Aurelia Nedelcu, iar la matematica o vor avea ca "ghid" pe Daniela Sirghie, inspector in cadul ISJ. Una dintre principalele probleme de care se lovesc micutii absolventi de clasa a IV-a este incapatinarea unor reprezentanti ai scolilor de a-i retine la scoala la care s-au inscris initial, deseori existind conflicte intre conducerea liceelor si cea a scolilor generale. "Se mai intimpla ca scolile sa se impotriveasca, dar la noi deja s-au inscris destul de multi elevi", a precizat directorul Colegiului National "Al. I. Cuza", Aurelia Neagu.


Zeci de locuri cu admitere prin dosar


Si alte licee din judet au la dispozitie clase de a V-a. Pentru a fi admis este nevoie doar de citeva documente, precum o cerere avizata de ambele unitati de invatamint, o copie a certificatului de nastere si o dovada de vaccinari. Astfel, Liceul Pedagogic "Spiru Haret" ofera 28 de locuri, Liceul "Emil Botta" Adjud tot 28 de locuri, la fel si Grupul Scolar Marasesti. Pe de alta parte, Grupul Scolar Dumitresti este singura unitate liceala din judet care ofera locuri la doua clase de a V-a. Pentru mai multe detalii legate de inscrierea micutilor, parintii pot face cu incredere o vizita la sediul unitatilor de invatamint. (Iulia NICOLAIE


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.