Educație

A plouat cu note mari la teza unica la limba romana

Iulia Nicolaie
16 mai 2009 1886 vizualizări
Nici greselile ministerului si nici greva profesorilor nu au afectat performantele elevilor vrinceni la teza cu subiect unic la limba si literatura romana.

Procentul calificativelor care au depasit nota 5 este de 77,11 % la clasa a VII-a, iar la clasa a VIII-a de 81,19 %. De asemenea, scolarii vrinceni au obtinut destul de multe note de zece. Astfel, cei de-a saptea au luat 214 note maxime, in timp ce "seniorii" de clasa a VIII-a au obtinut 321 note de 10. De mentionat ca in mediul rural rezultatele au fost mult mai modeste decit in orase. Desi au fost mai multi elevi prezenti la examinare, ponderea notelor mai mici de cinci a fost mult mai mare decit in cazul elevilor din mediul urban. La teza cu subiect unic la limba si literatura romana au participat 7.077 de elevi. Scolarii de clasa a VIII-a mai au de trecut prin inca o etapa a tezelor unice, proba la istorie sau geografie, la alegere, pe 21 mai. Fiecare lucrare a fost corectata, conform metodologiei, de un profesor de specialitate care preda la clasa si de un profesor evaluator, care provine dintr-o alta unitate de invatamint. Sesiunea speciala a tezelor unice va debuta cu teza la limba si literatura romana, pe 28 mai, va continua cu proba de matematica in data de 2 iunie si se va incheia cu proba de istorie sau geografie, pentru clasa a VIII-a, pe 4 iunie. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 14 ore, 50 minute, 41 secunde
Normal, in majoritatea cazurilor acele teze au fost rezolvat de profesor si mi se pare normal sa se obtina notele acelea fantastice!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.