Educație

Bacinschi nu are bani pentru construirea de noi gradinite

Ziarul de Vrancea
15 mai 2009 991 vizualizări
Pentru gradinitele de pe Brailei si Al. Golescu, Ministerul Educatiei nu a mai gasit bani

Edilul sef al municipiului de pe Milcov le da o veste proasta cuplurilor din oras care au prin casa perechi de picioruse mici. Nu sint prea multe locuri disponibile prin gradinite. Iar previziuni pentru constructia unor noi amplasamente pentru ingrijirea, supravegherea si educarea picilor nu exista. "Nu am obtinut fonduri!", a fost raspunsul lui Decebal Bacinschi la intrebarea de ce nu s-au realizat cele doua gradinite de pe Brailei si Alexandru Golescu, investitii cu care se lauda in mandatul trecut si inspectorul scolar general Danut Popoiu. In acest moment, la unitatile pentru prescolari e aglomeratie mare. Parintii vin sa-si inscrie micutii inca de cind acestia sint la cresa. In curind, in aceste conditii, mamicile isi vor inscrie copiii dinainte de a-i naste. Sau sa ia in consideratie un program ceva mai costisitor la gradinitele particulare. Edilul sef al Focsaniului cauta totusi solutii pentru cresterea numarului de locuri la gradinite. Se asteapta astfel de la Inspectoratul Scolar Judetean situatia inscrierilor la crese si gradinite din aceasta toamna. Anul trecut, Primaria a fost la limita cu locurile, desi a reusit sa infiinteze 11 noi sali de clasa. " Speram ca in acest an sa facem fata solicitarilor si sa rezolvam problema. Urmeaza sa avem o discutie cu noua conducere a Inspectoratului Scolar si sa vedem care este situatia inscrierilor. Astept sa ne anunte numarul de copii pentru crese si gradinite. Daca numarul de micuti va fi mai mare"¦, sa vedem ce vom face. Pentru gradinitele de pe Brailei si Alexandru Golescu ne-ar fi de ajuns cite 1000 mp de teren, insa pina acum nu am obtinut fonduri. Mai putin de 30 de miliarde de lei vechi nu cred ca poate costa una. Banii ar trebui prevazuti de la Ministerul Educatiei", a explicat Bacinschi de ce in cele doua cartiere nu exista gradinite. Potrivit completarilor oferite de edilul sef, in anul scolar actual nu au fost probleme cu inscrierile si locurile. "Anul trecut nu au fost probleme. Au incaput toti copii, ba chiar au mai ramas ceva locuri libere pentru ca cetatenii si-au inscris copii in 2-3 locuri, de ne-am trezit la un moment dat cu clase care nu erau ocupate la capacitate", a mai spus Decebal Bacinschi. Ceea ce nu i-a fost adus la cunostinta primului focsanean este ca parintii fac coada cu noaptea in cap la inscrieri, iar in grupele de la gradinita aglomeratia este mare, la unele clase numarul de picii fiind peste cel normal. (I. CRETU, D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.