Educație

Elevii actori de la Edmond Nicolau au ridicat sala in picioare

Iulia Nicolaie
14 mai 2009 1435 vizualizări
Piesa Doctor fara voie a fost regizata de profesoarele Elisabeta Munteanu si Elena Androni, coordonatoarele clubului de teatru

Liceenii din Clubul de teatru "Art Experiences" al Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" au pus ieri seara in scena formidabila piesa a lui Moliere, "Doctor fara voie", incepind cu orele 18.00. Piesa este o comedie clasica, in care protagonistul, Sganarelle, este victima unei farse facute de propria sa sotie. Din cauza perechii sale, acesta este luat drept un faimos doctor, capabil sa-i redea glasul fiicei aristocratului Geronte. In incercarea de a-si juca rolul in mod desavirsit, Sganarelle se trezeste in mijlocul povestii de dragoste dintre fiica instaritului Geronte si tinarul Leandre, finalul insa fiind unul in avantajul tuturor. Spectacolul liceenilor a reusit sa umple sala Teatrului Municipal "Mr. Gh. Pastia", dar si sa stirneasca hohote de ris printre spectatori, majoritatea colegi de liceu cu protagonistii. Comedia savuroasa conceputa pentru a-i ironiza pe medicii care doresc sa se imbogateasca rapid si care fac exces de latinisme in fata bolnavilor nestiutori a fost regizata de profesoarele coordonatoare ale clubului de teatru, Elisabeta Munteanu si Elena Androni. Din distributie fac parte tinerii Remus Mincu, Mihaela Zamfiroiu, Alexandru Mistoiu, Dorin Paraschiv, Nicolae Constandache, Iulia Bozea, Gabriel Gindea, Iulia Mirodone, Madalin Anton, Alex Hortolomei si Adrian Balan. Elevii colegiului cu profil tehnologic au demonstrat ca nu le lipseste nici simtul artistic, intrucit au jucat aseara aproape ca actorii profesionisti, doar de citeva ori scapind zimbete provocate de risul colegilor din public. Comicul de gesturi si de limbaj, folosit in "cantitati" mari, a amuzat publicul pe tot parcursul celor aproximativ 45 de minute ale piesei impartite in trei acte. "Daca moare, sa aveti grija sa o ingropati cit mai adinc" si "Vreau sa ramin linga tine ca sa-ti dau curaj sa mori" au fost replicile aplaudate intens de spectatorii amuzati. Reprezentantii teatrului le-au pus la dispozitie liceenilor in mod gratuit sala, decorurile si o parte dintre costume. Clubul de teatru al Colegiului Tehnic "Edmond Nicolau" are peste 20 de membri, iar penultimul spectacol pus in scena de tineri a fost "Pygmalion" de George Bernard Shaw. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 14 ore, 13 minute, 15 secunde
mimesis 100 % ... Felicitari doamnelor profesoare... Traiasca filmarea spectacolului...
, acum 739392 zile, 14 ore, 13 minute, 15 secunde
numai rapanosi ! a fost..de tot rasul
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.