Educație

Aproape 400 de elevi absenti la teza la matematica

Iulia Nicolaie
14 mai 2009 1094 vizualizări
Elevii de clasa a VII-a au scapat de griji u rezultatele vor fi facute publice peste citeva zile 7.019 elevi vrinceni au dat ieri teza cu subiect unic la matematica, iar 395 au absentat.

Dintre acestia, 223 sint de la clasa a VII-a si 172 de la a VIII-a. Subiectele au ajuns in scoli la ora 11.30, iar elevii au avut la dispozitie doua ore pentru rezolvarea problemelor. Subiectele au fost elaborate in cadrul Centrului NaÃional pentru Curriculum si Evaluare in învatamintul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pina la data desfasurării tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor. Din spusele inspectorilor scolari, nu au aparut probleme in timpul examinarii si din cite se pare subiectele au fost corecte de aceasta data. Scolarii au avut de rezolvat subiectul cu numarul 5, iar majoritatea au fost de parere ca problemele au fost relativ usor de rezolvat. "A fost mai usor decit la limba romana. Nu am avut deloc emotii. Cea mai grea proba mi s-a parut a fi ultimul subiect", ne-a spus Maria Popa, eleva in clasa a VII-a la Scoala nr. 3 Focsani. Si elevul Iulian Jipa s-a aratat optimist in privinta notei pe care urmeaza sa o ia. "Ar fi foarte bine daca as lua nota opt. Am avut intr-adevar emotii. Primele exercitii au fost usoare, doar ultimul subiect a fost mai greu", a adaugat Iulian Jipa, clasa a VII-a, Scoala nr. 3 Focsani. Daca elevii de clasa a VII-a au trecut de aceste examene, pe cei de a VIII-a ii asteapta proba de istorie sau geografie, la alegere, pe data de 21 mai. Evaluarea in sesiunile de teze unice din anul scolar 2008 - 2009 presupune ca fiecare lucrare sa fie corectata de doi profesori: unul dintre acestia este profesorul de specialitate care a predat la clasa (care va corecta lucrarile in scoala), iar celalalt, un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unitatii de invatamint de la care provine teza. Durata activitatii de evaluare este de maximum trei zile lucratoare pentru fiecare scoala, inclusiv ziua in care s-a sustinut proba, iar in centrele de evaluare, de cel mult patru zile lucratoare. Perioada speciala a tezelor din semestrul II are urmatorul calendar: 26 mai - Limba si literatura materna, 28 mai - Limba si literatura romana, 2 iunie "" Matematica si 4 iunie - Istorie/Geografie (numai pentru clasa a VIII-a). (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 12 ore, 20 minute, 42 secunde
TEZE DE COPIERE NATIONALA
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.