Educație

Mai sint locuri la liceele vocationale

Camelia Stănilă
6 iul 2005 1318 vizualizări
Probele de aptitudini din a doua sesiune se vor desfasura pe 20 si 21 iulie

Doua din liceele vocationale din Focsani vor organiza o noua sesiune de admitere, spre sfirsitul acestei luni. Deoarece nu s-au ocupat toate locurile, Liceul de Muzica si Arte Plastice "Gh. Tattarescu" va organiza inscrieri pe 18 si 19 iulie, pentru cele sase locuri disponibile la muzica, iar examinarea va avea loc pe 20 si 21 iulie. Celelelate doua clase au fost completate, candidatii obtinind medii intre 6.73 si 9.60 la arhitectura si intre 7.14 si 9.50 la arte plastice. Si cei 21 de candidati pentru profilul muzica au obtinut medii mari, maxima fiind 9.38.

De asemenea, la Liceul cu Program Sportiv mai exista 18 locuri, pentru profilele atletism, baschet baieti, volei fete, rugby si handbal fete. Examenele vor fi sustinute in aceeasi perioada, 20-21 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 22 iulie. Singurul liceu care nu va mai organiza o noua sesiune de examen este Liceul Pedagogic. Aici, 85 de elevi s-au batut pentru cele 56 de locuri la profilul educatoare - invatatori. Candidatii admisi au avut medii intre 7.88 si 9.13. Concurenta mare a facut ca si elevi care au fost admisi la probele de aptitudini sa fie respinsi. De altfel, doar sase elevi nu au trecut de probe. Ca si in alti ani, foarte multi elevi din rural au dorit sa devina invatatoare sau educatoare. Printre admisi se numara si tinere din Biliesti, Milcovul, Coza, Jitia, Urechesti, Chiojdeni, Gugesti, Haulisca, Tulnici, Paulesi, Vulturu, Nereju etc. In acest an, liceele vocationale au scos la bataie aproape 200 de locuri pentru absolventii claselor a VIII-a. Candidatii admisi la aceste unitati de invatamint au scapat de emotiile admiterii computerizate din 16 iulie, insa cei respinsi vor trebui sa completeze fisele de optiuni pentru repartizare sau sa se orienteze pentru putinele locuri ramase in liceele vocationale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.