Educație

Romania este cea mai rurala tara din Europa!

Daniel Garleanu
13 mai 2009 1103 vizualizări
Le-a spus elevilor de la Liceul Pedagogic Spiru Haret consilierul prezidential Iulian Fota, in cadrul unei dezbateri despre integrarea europeana

Elevii Liceului Pedagogic "Spiru Haret" Focsani au avut ocazia sa-l cunoasca ieri pe Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de aparare nationala. Fost director al Colegiului National de Aparare, consilierul le-a vorbit tinerilor din clasele a XII-a despre Ziua Europei, Romania si Europa. Seria de slide-uri cu tema hazlie intruchipau Romania ca o tara in plina tranzitie. O firma din Austria care avea denumirea "Mega Manele", o caruta care avea scris in partea din spate "Q7" sau un anunt pe gardul unei case "Plecat in UE" au facut ca fruntile participantilor sa se mai descreteasca, mai ales ca unii elevi aveau teze in ora care urma. Consilierul prezidential le-a dezvaluit elevilor citeva din caracteristicile Romaniei. "Aceste imagini arata o tara in contact cu globalizarea. Romania este cea mai rurala tara din Europa, 35% din populatia statului locuind la sate", a spus Iulian Fota. Educatia in context european a fost una din temele atinse de consilierul prezidential si dezbatuta interactiv. "De ce trebuie sa plece medicii nostri in strainatate pentru a lucra pe bani mai multi?" sau "Cit timp trebuie sa mai treca pina vom ajunge sa ne laudam cu sistemul romanesc de educatie?", au fost citeva din intrebarile pe care copii le-au adresat invitatului. "Cea mai buna cale pentru o tara este sa se europenizeze", a raspuns consilierul prezidential. Oaspetele a tinut sa ii laude pe liceeni pentru intrebarile si incisivitatea de care au dat dovada pe parcursul intilnirii si i-a laudat in comparatie cu elevii din Capitala. (Daniel GIRLEANU)


  • "Lectie de citit" la clasa a XII-a


  • Clasa a XII-a B a Liceului Pedagogic "Spiru Haret" a participat ieri la o actiune interactiva, cu denumirea "Lectia de citit". Obiectivul principal al programului a fost redescoperirea interesului pentru pagina scrisa. "Miza urmatorilor 100 de ani ai Romaniei sta in scoala, dar pentru cei 100 de ani de succes efortul incepe de azi", a spus directorul si profesorul de limba romana al liceului, Carmina Corbeanu. Copiii au completat fise cu pareri despre acesta tema, care se vor centraliza la Bucuresti in scopul imbunatatirii sistemului educational romanesc. Prin aceste actiuni se incearca apropierea elevilor cit mai mult de universul lecturii. (D. G.)


    În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

    Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

    Comentarii: 0

    Adaugă comentariu
    Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
    Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
    1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
    2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
    3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
    4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
    Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
    Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
    Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.