Educație

Jumatate din scolile vrincene nu au autorizatii sanitare

Iulia Nicolaie
4 mai 2009 1296 vizualizări
Motivatia principala este lipsa utilitatilor in multe localitati rurale

Conform statisticilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), aproximativ 300 de unitati de invatamint din cele peste 600 nu au reusit sa obtina autorizatia sanitara de functionare din partea Directiei de Sanatate Publica. Printre motivele pentru care nu au fost intocmite aceste documente atit de importante pentru o mai buna imagine a scolii se numara lipsa utilitatilor, cladirile improprii, lipsa apei curente, grupurile sanitare necorespunzatoare, cladirile vechi sau degradate. Totusi, cea mai des intilnita motivatie ramine lipsa utilitatilor, aspect regasit printre altele si in localitatile Movilita, Slobozia Ciorasti, Garoafa, Chiojdeni, Timboiesti, Faraoanele, Spulber, Milcovul sau Paltin. Printre aceste cauze generale se strecoara si citeva situatii mai deosebite, spre exemplu Gradinita din Ciuslea, care functioneaza in sediul primariei, iar aceasta nu are inca autorizatie sanitara. Si Scoala de Arte si Meserii Tanasoaia are acoperisul, parchetul si stoleria deteriorate. In alte cazuri, cladirile care gazduiesc elevii au o virsta inaintata, astfel ca ar trebui sa fie demolate, cum este cazul Gradinitei din Cindesti sau a celei din Dragosloveni, ambele din comuna Dumbraveni, care au fost construite la inceputul secolului al XIX-lea. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 12 ore, 58 minute, 50 secunde
Printre multe, multe legi aiurea, asta cu sanatatea e cea mai strofocata. Adica pentru autorizatie sanitara o scoala tre' sa respecte niste norme de-ti sta mintea pe bigudiuri. Cand faceam practica citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.