Educație

Copiii dezavantajati, in vizita la Soveja

Iulia Nicolaie
29 apr 2009 1227 vizualizări
Grupul de initiativa al Colegiului Tehnic Edmond Nicolau i-a ajutat pe micutii de la centrul Foster Home Paunesti

Zilele trecute, membrii grupului de initiativa "Nu esti singur", de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Focsani, insotiti de profesorul Corina Dediu, au invitat intr-o excursie copiii aflati in plasament la Centrul familial "Foster Home" Paunesti. Dupa ce au facut o poza de grup la monumentul Ecaterinei Teodoroiu, excursionistii au vizitat Casa Memoriala "Mos Ion Roata" din Cimpuri, Mausoleul Eroilor de la Soveja si au poposit la vechea Manastire a Sovejei, unde au aflat, de la parintele paroh George Nechifor, ca pe acele meleaguri Alecu Russo a cules cea mai frumoasa balada populara, Miorita. Cu harul sau de orator, profesorul pensionar Iulian Albu a povestit copiilor cum s-a format localitatea Soveja, cu oameni din tinuturile argesene Rucar si Dragoslavele si cum a renascut precum pasarea Pheonix dupa ce a fost incendiata de nemti. Dascalul a povestit, printre altele, de mindria sovejencelor, cu frumoasele lor costume populare, sau de marele geograf Simion Mehedinti. "Ma bucur ca sint profesorul acestor elevi, care au reusit sa aduca bucurie pe chipurile prietenilor institutionalizati la Paunesti", a declarat consilierul educativ Mihail Fisan, la intoarcerea din excursie. De asemenea, in aceste zile, colegiul a organizat etapa pe scoala a Concursului National "Educatia pentru Sanatate", la care au participat 25 de elevi din clasele a IX-a si a X-a. Cel mai bun punctaj a fost obtinut de Gabriel Hodorog, elev in clasa a IX-a F. "Felicit toti concurentii, deoarece s-a dovedit ca fiecare dintre ei a obtinut un punctaj mai mare de 50%, adica au raspuns corect la peste 25 de intrebari", spune profesorul Mihail Fisan. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 1 ora, 45 secunde
asaa este intruna din zilele trecute un copil de la centrul ala se batea cu un gojgar din paunestri
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.