Educație

Coroane de flori pentru veteranii de razboi

Ziarul de Vrancea
29 apr 2009 1123 vizualizări
Prefectul a spus ca Romania a fost iubita ostasilor pe front

Veteranii de razboi au fost comemorati ieri de militari si oficialitati. Astfel, de Ziua Veteranilor de Razboi a fost organizat la Cimitirul Nordic un ceremonial religios si unul militar, ocazie cu care au fost depuse coroane de flori la Monumentul Eroilor. "Instituirea Zilei Veteranilor de Razboi din Romania, dupa exemplul multor state NATO si ale Uniunii Europene, reprezinta o hotarire cu evidenta conotatie patriotica, reprezinta un gest ce face cinste tuturor acelora care au contribuit la legiferarea unui asemenea eveniment, la propunerea Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi", a spus generalul in rezerva Nicolae Zamfir, presedintele Asociatiei Veteranilor de Razboi. Si prefectul judetului, Raluca Dan, a tinut sa le transmita celor prezenti ca se afla la aceasta adunare "datorita celor care au stiut ca Romania este iubita lor, ca este lucrul pentru care merita sa mori". "Desi dragostea de tara este o expresie pe care unii o folosesc numai de dragul de a o folosi, semnificatia ei cred ca este mult mai adinca si virsta mea nu cred ca imi permite la acest moment sa dau o definitie a ceea ce inseamna", le-a spus Raluca Dan. La ceremonial au participat si sefi de institutii, dar si primarul orasului Focsani si cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean.


Carte veche dedicata veteranilor


Si elevii de la SAM Chiojdeni au aflat ieri ce inseamna sa fii veteran. Profesorul Cristian Tache, care este si bibliotecarul scolii, a realizat o expozitie de carte cu ocazia Zilei Veteranilor de Razboi. Dascalul a scos din rafturile de acasa doua documente de mare valoare istorica. Este vorba de un brevet pentru medalia "Virtute Militara" datat din 18 noiembrie 1900 si cartea "In robie -amintirile unui fost prizonier in Bulgaria", scrisa de Vintila Panta si editata de tipografia Marasesti in anul 1919. La acest eveniment a fost invitat si un veteran de razboi care le-a povestit elevilor cum era viata pe front. In semn de recunoastere a meritelor dovedite pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei, multe unitati scolare au tinut ieri lectii deschise. De altfe, directorii au primit ieri o comunicare din partea Inspectoratului Scolar prin care au fost solicitati sa promoveze Ziua Veteranilor de Razboi. In dispozitiile ISJ erau prinse informarea in cadrul careului cu elevii, intilniri cu veteranii, vizite la muzee si concursuri tematice. ISJ are responsabilitati legate de valorificarea pe plan educativ a memoriei eroilor nationali. (R. MANOLACHE, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 10 ore, 36 minute, 9 secunde
Daca-i proasta, ce sa-i ceri ? Ea vorbeste ca la ea in mahala, in alt fel nu poate sa-si imagineze Romania decat ca pe una care-o iau soldatii la rand.
, acum 739391 zile, 10 ore, 36 minute, 9 secunde
Buna, am observat in ultimul timp ca o tema foarte dezbatuta este cea a limbilor straine. O prietena de-ale mele mi-a recomandat un site, cu ajutorul caruia am reusit sa invat limba germana. Dar citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.