Educație

ISJ nu are o situatie clara a scolilor aflate in pericol

Iulia Nicolaie
28 apr 2009 1125 vizualizări
La Inspectoratul Scolar nu este tinuta o evidenta a cladirilor scolare aflate in pericol de a se darima in cazul unui cutremur mai puternic.

Inspectorul de imagine al ISJ, Mirela Filip, a afirmat ca in cursul zilei de ieri au fost trimise adrese tuturor unitatilor scolare, pentru a primi date exacte cu privire la riscul seismic al constructiilor. Inspectorii scolari asteapta un raspuns pina cel tirziu 30 aprilie. Mirela Filip a mai declarat ca sint foarte putine scoli care au probleme. Situatia scolii din Adjudu-Vechi, care are o vechime de peste 100 de ani, a fost pusa in discutie acum doua zile la reuniunea Comitetului pentru Situatii de Urgenta, care a avut loc la Prefectura. Directorul unitatii de invatamint, Daniela Ionascu, sustine ca problemele scolii au fost sesizate de-a lungul timpului catre ISJ insa nimeni nu a luat masuri, desi a fost solicitata reabilitarea cladirii de mai bine de sapte ani, in repetate rinduri. "Problema principala la scoala noastra este stoleria. Cele doua clase unde au cazut bucati de tavan nu se mai folosesc", a precizat Daniela Ionascu, care a adaugat ca exista totusi un proiect de reabilitare care urmeaza sa fie licitat in vara. Proiectul cuprinde reabilitarea cladirii vechi, a acoperisului, a toaletelor si montarea unei centrale termice. La Scoala Adjudu-Vechi invata 278 de elevi. (I. NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.