Educație

Elevii, invitati sa protejeze carnivorele

Iulia Nicolaie
23 apr 2009 874 vizualizări
Ce bine i-o parea Pamintului de treaba asta pe care-o facem noi acus! , a spus o eleva din Vintileasca, dupa ce a facut curat in natura

Scolarii din Vintileasca, Jitia, Chiojdeni si Dumitresti pot participa la un concurs de de desene si eseuri intitulat "Ce putem face pentru a proteja carnivorele mari?". Competitia se defasoara in perioada 22 mai - 15 iunie si face parte din campania de crestere a constientizarii conceptelor de conservare a carnivorelor mari. Concursul organizat de Agentia de Protectia Mediului si Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani este structurat in doua parti. Astfel, sectiunea de desen este dedicata micutilor din clasele I-IV care trebuie sa realizeze o lucrare in format A3, cu tema protejarii carnivorelor mari, iar cea de eseuri este adresata elevilor de gimnaziu. "Pentru realizarea acestor lucrari, copiii vor fi incurajati sa dialogheze cu persoanele implicate in conservarea carnivorelor mari de la nivel local sau judetean, cu cetatenii obisnuiti din comunitate, descoperind astfel comportamentele pozitive care trebuie pastrate si cele negative ce trebuie schimbate fata de lup, urs si ris", arata initiatorii. Copiii de pe Valea Rimnicului au experienta in actiuni eco. In contextul sarbatoririi Zilei Pamintului, ieri, elevii din Vintileasca au creat un panou pe care au expus imagini, compuneri si desene care sa ilustreze dragostea pentru planeta noastra. "Clasa a VIII-a a plantat pui de prun in livada Scolii, iar piticii dintr-a II-a au curatat imprejurimile de hirtii si peturi, apoi au dus intr-un loc retras crengile ramase in urma curatarii pomilor din livada, pentru a fi folosite la incalzirea scolii. Nimeni nu s-a asteptat ca initiativa sa fie primita cu atita bucurie, lucru pe care l-a exprimat foarte sugestiv eleva Mariana Negru din clasa a II-a: «Ce bine i-o parea Pamintului de treaba asta pe care-o facem noi acus!»", ne-a povestit Stana Apostu-Georgescu, directorul scolii. (Iulia NICOLAIE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.