Educație

Ziua Nationala a Bibliotecarului, sarbatorita in Capitala

Ciprian Fânaru
23 apr 2009 1172 vizualizări
Biblioteca Judeteana Duiliu Zamfirescu marcheaza astazi Ziua Internationala a Bibiliotecarului, delegatia institutiei urmind sa fie prezenta la lansarea oficiala a programului national Biblionet - lumea în biblioteca mea , organizata de International Research and Exchange Board (IREX) în colaborare cu Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romănia (ANBPR), care va avea loc la Bucuresti, în aula Bibliotecii Centrale Universitare

Programul, un parteneriat intre IREX, ANBPR si Fundatia EOS, are durata de 5 ani, o valoare de 27 milioane de dolari si ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice in Romania, fiind finantat cu sprijinul Fundatiei Bill si Melinda Gates. Obiectivele programului sint dezvoltarea serviciilor de biblioteca in interesul comunitatii, furnizarea de calculatoare pentru accesul liber la internet in aproape 1.600 de biblioteci din tara, instruirea bibliotecarilor in managementul unui centru internet, relatii cu utilizatorii si promovarea activa a politicilor de biblioteca, sprijin in colaborarea cu administratia publica locala si centrala privind implementarea acestui program. In acest contex vor fi decernate si premiile ANBPR pentru anul 2008. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.