Educație

O unirista va invata informatica la Edinburgh

Iulia Nicolaie
14 apr 2009 1980 vizualizări
Eleva Colegiului National Unirea , Laura Ionescu, a fost admisa la Universitatea din Edinburgh, a noua universitate ca reputatie din Europa u tinara ne-a povestit ca si-ar dori sa-si continue studiile in Scotia u Laura a aplicat si pentru o bursa integrala, insa urmeaza sa primeasca raspunsul final la sfirsitul acestei luni

Dupa Andrei Alexandru, elevul Colegiului National "Unirea" care a obtinut recent o bursa de studiu la Paris, o alta eleva, Laura Ionescu, colega de clasa cu Andrei, a reusit sa fie admisa la sase universitati din strainatate, dintre care cinci in Marea Britanie si una in Germania. Intr-un final, tinara a ales ca destinatie de studiu Universitatea din Edinburgh, Scotia, a noua ca reputatie din Europa. Pentru a aplica, Laura a compus un eseu despre motivele sale pentru a studia acolo si abilitatile sale in utilizarea calculatorului, la care a atasat certificatele de competenta lingvistica si rezultatele obtinute la olimpiade si concursuri scolare. Unirista a luat cu brio atestatele Cambridge si IELTS si a trecut fara probleme de testarile SAT. Un alt aspect care a propulsat-o pe lista celor admisi a fost perioada de voluntariat in cadrul Crucii Rosii. Cum universitatea se afla in centrul capitalei Scotiei, Laura ne-a spus ca va locui tot in acea zona. Edinburgh este un oras pitoresc, cu aproximativ 500.000 de locuitori, care gazduieste si Parlamentul Scotiei, iar Universitatea aflata in centrul orasului are circa 30 de facultati la care studiaza peste 20.000 de tineri din lumea intreaga. "In septembrie urmeaza sa plec, inca nu s-au facut aranjamentele pentru cazare. Probabil o sa stau in campus", ne-a spus eleva, care a adaugat ca studiile dureaza patru ani, dar ca intentioneaza sa urmeze si cursuri de masterat si doctorat tot in inima Scotiei. De asemenea, Laura a mai afirmat ca a aplicat deja pentru o bursa integrala, care ar ajuta-o foarte mult cu reducerea cheltuielilor si spera ca la sfirsitul acestei luni raspunsul sa fie favorabil. Un an de studii la prestigioasa Universitate poate ajunge si la pretul de 7.000 de lire pe an, dar variaza si in functie de conditiile de cazare. Facultatea la care a aplicat unirista are profilul informatica, o materie pentru care multi elevi aleg Colegiul National "Unirea".


"As ramine in Scotia"


Laura ne-a spus ca si-ar dori sa urmeze o cariera in Scotia, intrucit vrea sa exploreze domenii ale cercetarii precum inteligenta artificiala si nanotehnologia, iar studiul acestora nu este foarte aprofundat in Romania. "Sper sa am ocazia sa ramin un om cu o viziune larga asupra lucrurilor si ca orasul sa-mi ofere multe posibilitati. M-am gindit la o cariera universitara, pentru ca mi-ar placea sa lucrez cu oamenii. Da, cred ca as ramine acolo", a marturisit tinara. Aceasta a tinut sa le multumeasca parintilor, despre care spune ca s-au obisnuit cu ideea plecarii ei si au sustinut-o in tot ceea ce si-a dorit sa faca. De asemenea, Laura ne-a mai spus ca a auzit numai lucruri bune despre scotieni, despre care a aflat ca sint foarte deschisi si prietenosi, dar si ca viata sociala in Edinburgh este foarte efervescenta. Cit despre iubirea pentru informatica, indrumatori i-au fost trei profesori de la colegiul focsanean, Marilena Oprea, Simina Comanescu si Liliana Colin. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.