Educație

Elevii au strins gunoaiele lasate in Cring de cocalari

Ziarul de Vrancea
11 apr 2009 1276 vizualizări
Ei vor sa revina dupa week-end pentru a vedea ce au lasat in urma lor cei care vor iesi in aceste zile la iarba verde

Bunul simt si spiritul civic nu se afla printre punctele forte ale vrincenilor care isi petrec sfirsitul saptaminii la iarba verde, in cringul Petresti. Dupa relaxarea acompaniata de micii care sfiriie pe gratarele amplasate printre copacii inmuguriti, in urma lor ramin munti de pungi, gunoaie si de pet-uri. Din fericire, pompierii si peste o suta de elevi, la initiativa Asociatiei pentru Conservarea Diversitatii Biologice Focsani, s-au inarmat cu saci si manusi din plastic si s-au apucat de strins gunoaiele imprastiate in padurea de la marginea orasului. Printre primii ajunsi de dimineata la fata locului au fost elevii de la Scoala Vinatori, coordonati de invatatoarele Sofia Dumitrache si Virginia Sirbu. "Noi venim aici in fiecare duminica sa stringem gunoaiele si sa le aratam copiilor ce aspect urit dau acestea Cringului. Am iesit pentru a pastra mediul curat", ne-a spus Virginia Sirbu. Intrebati ce fac de obicei cu gunoaiele cind merg la picnic, micutii de la clasele I-IV au raspuns in cor ca fie le pun intr-o plasa si o duc acasa, fie le arunca la cos, daca se afla vreunul prin apropiere. Voluntarii si-au propus sa treaca luni prin cring pentru a vedea ce s-a ales de curatenia lor dupa un week-end care se anunta plin de petreceri. Si elevii Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea" au luat la puricat poienile de la marginea orasului, insotiti de profesori. "Consider ca este o actiune binevenita, dar cred ca ar trebui sa fie sanctionati cei care arunca gunoaiele. Cum l-ai prins, cum il amendezi!", ne-a spus profesorul Nicolae Milanovici. De asemenea, elevii Grupului Scolar "G.G.Longinescu", impreuna cu elevii Scolii Generale Nr.1 "Nicolae Iorga" au ecologizat zona cartierului ANL, unde au plantat 30 mesteceni si tei donati de Directia Silvica. "Prin aceasta actiune s-a incercat implicarea comunitatii in activitati eco-protective si cresterea gradului de constientizare a comunitatii fata de rolul si importanta biodiversitatii in cresterea calitatii mediului", ne-au spus profesorii. (Iulia NICOLAIE)


Functionarii au plantat copacei


Ieri s-a incheiat, in mod oficial, "Saptamina curateniei in Vrancea", cu actiuni de igienizare si ecologice realizate in comun de angajati ai Consiliului Judetean si ai Prefecturii, doua dintre institutiile care au initiat acest proiect. Astfel, 70 de functionari, in frunte cu prefectul Raluca Dan si cei doi subprefecti, Sorin Hornea si Ion Oprea, au plantat 50 de tei in Parcul Schumann si 15 pini la Caminul de Batrini. De asemenea, acestia au facut curatenie si in zona celor doua palate administrative. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.