Educație

Cu un singur chibrit poti arde o padure!

Raluca Manolache
11 apr 2009 952 vizualizări
Cu un singur chibrit poti arde o padure! . Asta au aflat ieri elevii si profesorii de la Scoala cu clasele I-IV Radulesti, comuna Vinatori, carora li s-a explicat ce este un incendiu si cum poate fi prevenit.

Pompierii au discutat cu 32 de copii in cadrul actiunii "Padurea "" aurul verde. Masuri de prevenire a incendiilor". Cu aceasta ocazie, lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au prezentat principalele cauze ce favorizeaza izbucnirea incendiilor si care sint efectele incendiilor asupra oamenilor si a mediului. "Cadrele au atras atentia asupra celor mai frecvente cauze de incendiu, respectiv factorii naturali care conduc la propagarea acestora (perioadele de seceta, vint puternic, precum si fulgere) si cei legati de activitati umane. Incendiile provocate de om sint datorate nerespectarii regulilor de prevenire a incendiilor pe timpul activitatilor de agrement (fumatul, jocul copiilor cu focul), agricole si forestiere ori ca urmare a actiunilor intentionate", spun pompierii. (Raluca MANOLACHE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.